Respirație urât mirositoare? Aşa scapi de ea!

Dimineața, toți putem avea o respirație mirositoare, din cauza acumulării bacteriilor peste noapte. Dar unii oameni au o respirație urât mirositoare persistentă, ceea ce poate fi destul de jenant, mai ales atunci când sunt într-o întâlnire sau ies cu prietenii.

Respirația urât mirositoare sau halitoza, este cauzată de acumularea de bacterii în gură, care produc gaze care pot mirosi. Mirosul este în general produs atunci când bacteriile descompun zaharurile și amidonul din alimentele pe care le consumăm.

diabet miros jpg

Simpla hidratare corectă poate contribui la rezolvarea halitozei. Foto: Shutterstock

În unele cazuri, poate indica și probleme dentare grave, cum ar fi bolile gingiilor sau cariile dentare. În timp ce cea mai bună soluție pentru a scăpa de problema respirației urât mirositoare este să mergeți în mod regulat la controale stomatologice, unele remedii testate în timp pot ajuta, de asemenea, să scăpi de probleme.

Iată ce produse naturale pot ajuta la ameliorarea respirației urât mirositoare.

Cuișoare

Proprietățile sale antibacteriene reduc numărul de bacterii din gură și reduc riscul altor probleme dentare, cum ar fi sângerarea și cariile dentare. Poți doar să pui câteva bucăți de cuișoare în gură și să le mesteci pentru a scăpa de problema respirației urât mirositoare.

Apă

Un consum mai mic de apă într-o zi poate încuraja halitoza. Apa ajută la eliminarea bacteriilor din gură și, de asemenea, împiedică înmulțirea lor și menține respirația proaspătă. Așadar, dacă simți că respirația ta miroase, bea mai multă apă. De asemenea, poți stoarce o jumătate de lămâie în apă pentru respirație răcoritoare.

Miere și scorțișoară

Atât mierea, cât și scorțișoara au proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene puternice care pot ajuta la reducerea creșterii bacteriene în gură și la menținerea gingiilor sănătoase. Aplicarea regulată de miere și pastă de scorțișoară pe dinți și gingii poate reduce riscul de carii, sângerare a gingiilor și chiar respirație urât mirositoare. Ambele ingrediente sunt absolut sigure și pot fi găsite cu ușurință în cămară.

​Coajă de scorțișoară

De asemenea, coaja de scorțișoară cu gust dulce poate ajuta să scăpi de problema respirației urât mirositoare. Similar cuișoarelor, scorțișoara conține și proprietăți antibacteriene care pot reduce mirosul prin limitarea bacteriilor din gură. Trebuie doar să ții o bucată mică de coajă de scorțișoară în gură pentru câteva minute și apoi o poți arunca.

Gargară cu apă sărată

Apa sărată face dificilă multiplicarea bacteriilor care provoacă mirosurile în gură și spălarea lor diminuează și mirosul. Trebuie doar să amesteci 1/4 până la 1/2 linguriță de sare într-un pahar cu apă și să faci gargară înainte de a ieși.

Sursa: Times of India