Nu mai arunca apa în care ai fiert pastele! Iată ce poți face cu ea!

Pastele se gătesc peste tot în lume. Sunt un aliment de bază al bucătăriei italiene și pot fi uscate sau umede (proaspete). Pastele uscate sunt produse comerciale, iar pastele proaspete sunt în mod tradițional produse manual. Atât tipurile de paste uscate, cât și cele proaspete, vin în numeroase forme și soiuri, cum ar fi spaghete, macaroane, ravioli, cannelloni, tortellini etc.

image

Apa de la paste conține amidon. Foto: Shutterstock

Când sunt gătite fie prin fierbere, apa în care au fost poate fi păstrată pentru diverse utilizări.

Udă-ți plantele și florile cu ea

Apa care a fost folosită pentru a găti pastele este plină de amidon, care este adesea bogat în minerale și vitamine, ceea ce o face utilă pentru creșterea plantelor și florilor. Așa că data viitoare când îți fierbi pastele, folosește apa rămasa de la fiert pentru a uda grădina.

Pune-o în altuatul de pâine sau de pizza de casă

Deoarece apa din paste păstrează o parte din aromele și amidonul din paste, va oferi aluatului pentru pizza de casă sau pâinii un gust nou și unic. Dacă rețeta de pâine necesită apă, folosește-o pe cea de la paste.

La gătirea orezului

Apa de paste poate adăuga puțină aromă care îmbogățește orezul. O poți păstra la frigider până când ai nevoie de gătești orezul.  

Pentru sosuri

Dacă îți faci singur sosul de paste și a devenit mai gros decât dorești, aruncă doar un strop de apă de la paste în el.  Acest lucru va fluidiza sosul, făcându-l mai ușor de întins, adăugând în același timp puțină aromă preparatului.

Dacă ai dureri de picioare

Dacă te dor picioarele la sfârșitul unei zile lungi și grele, atunci poți încălzi apa pentru paste la o temperatură confortabilă și să-ți înmoi picioarele în ea. Căldura combinată cu mineralele va calma durerile.

Sursa: Times India