Acesta sunt secretele longevității Sophiei Loren

Actrița italiană, câștigătoare a premiului Oscar, a jucat la Hollywood încă din anii 1950. Cu toate acestea, vârsta pare să fie pentru ea doar o cifră,  deoarece Sophia Loren, o bunică în vârstă de 88 de ani mărturisește că ea înseși nu crede că are vârsta din bulletin, fiindcă se simte ca la 20 de ani.

În toate interviurile acordate recent, Sophia Loren și-a exprimat viziunea pozitivă asupra vieții. Ea declară mereu că îi place „să savureze și să se bucure de lucrurile mărunte” și că respinge „negativitatea”. Modul ei optimist de a privi viața ar putea fi motivul tinereții și sănătății ei extraordinare?

image

Sophia Loren este adepta dietei mediteraneene. Foto: Shutterstock

Potrivit Express, ar putea fi vorba despre viziunea optimistă a vedetei, deoarece oamenii de știință au remarcat că femeile cu atitudine pozitivă și mai optimiste au trăit, în medie, cu 14,9% mai mult decât femeile mai puțin optimiste.

Un alt factor care ar putea juca un rol important în îmbătrânirea sănătoasă a Sophiei este dieta ei.

Vorbind cu Elle Australia, Sophia a spus că urmează dieta mediteraneană clasică, care constă din legume proaspete și paste.

„Prefer să mănânc paste și să beau vin decât să fiu de mărime zero”, a spus Sophia Loren.

O dietă mediteraneană se concentrează pe alimente vegetale, cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale, nucile, semințele și legumele, fasolea, năutul și lintea. Acest tip de dietă include cantități moderate de proteine slabe, cum ar fi peștele și puiul și lactate cu conținut scăzut de grăsimi.

Citește și Polifagia este un simptom al diabetului. Cum se manifestă?