Ardeiul iute scade colesterolul

1 2 jpg jpeg

Deşi specialiştii nu recomandă mâncarea prea condimentată, ardeiul iute ar putea fi o excepţie. Într-un studiu publicat în revista European Journal of Nutrition, cercetătorii chinezi arată că ardeiul iute scade nivelul colesterolului şi ajută la păstrarea unei bune sănătăţi cardiace.

Echipa din Hong Kong a analizat timp de şase săptămâni două grupe de şoareci. Rozătoarele din primul grup au primit capsaicină, elementul care dă “forţă” ardeiului iute, în timp ce al doilea grup a primit un placebo.

La sfârşitul perioadei de monitorizare, cercetătorii au observat că nivelul colesterolului total - trigliceride şi colesterolul “rău” - din sângele rozătoarelor din primul grup a scăzut semnificativ, spre deosebire de grupul martor.

În plus, pe lângă efectul pe care îl are asupra grăsimilor din sânge, ardeiul iute mai are un alt beneficiu important asupra organismului. Capsaicina a fost asociată cu reducerea concentraţiilor substanţelor implicate în inflamaţii, factor care favorizează apariţia unor probleme cardiace.

Cercetătorii urmează să verifice dacă ardeiul iute va avea aceleaşi efecte şi la oameni.