Medic gastroenterolog: „Băuturi pe care le consum zilnic”

Iată trei băuturi populare, bogate în antioxidanți, excelente pentru sănătatea ta, conform medicilor.

Un medic gastroenterolog a dezvăluit băuturile pe care le consumă zilnic pentru a-și menține intestinul și ficatul sănătoase.

Dr. Saurabh Sethi, un medic gastroenterolog foarte popular la nivel international, a folosit canalul său de TikTok pentru a explica beneficiile pentru sănătate ale unor băuturi populare, inclusiv ceaiul verde și cafeaua.

ceai verde jpg

De la reducerea riscului de boală hepatică la beneficiile pentru intestin, următoarele băuturi sunt „excelente” pentru sănătatea ta, spune gastroenterologul.

Ceai verde

O alternativă populară la cafea, ceaiul verde este o „alegere excelentă” datorită conținutului său de catechine, care sunt antioxidanți puternici ce aduc beneficii atât intestinului, cât și ficatului, a explicat Dr. Sethi.

Efectele catechinilor asupra sănătății generale sunt bine documentate de cercetare. De exemplu, un studiu publicat în jurnalul BMJ Open Diabetes Research and Care a descoperit că consumul a patru căni de ceai verde în fiecare zi ar putea ajuta persoanele cu diabet de tip 2 să trăiască mai mult.

În plus, o cercetare publicată în jurnalul Chinese Medicine sugerează că ceaiul verde ar putea proteja și împotriva bolilor Parkinson, Alzheimer și chiar a unor tipuri de cancer.

Cafea

O altă băutură pe care o savurează gastroenterologul este cafeaua. El a spus: „Este o opțiune excelentă, deoarece conține mai mulți antioxidanți și a fost dovedit că promovează sănătatea ficatului prin gestionarea bolii hepatice grase și, de asemenea, prin scăderea riscului de cancer hepatic.”

cafea

Cercetarea publicată în jurnalul Clinical And Experimental Hepatology a descoperit că persoanele care consumă mai mult de două căni de cafea zilnic au o șansă mai mică de a dezvolta fibroză și ciroză hepatică.

Totuși gastroeterologul a avertizat împotriva adăugării zahărului în cafea, pentru a beneficia de avantajele aduse pentru sănătate.

Smoothie de fructe

Dr. Sethi a adăugat că îi place să consume un smoothie făcut din fructe de pădure, bogat în antioxidanți, împreună cu spanac și apă de cocos.

smoothie freepik jpg

Deși smoothie-urile sunt adesea etichetate ca o opțiune nesănătoasă din cauza conținutului lor de zahăr, Dr. Emma Derbyshire, nutriționistă specialist în sănătate publică, a spus anterior pentru Express.co.uk că smoothie-urile păstrează unele fibre din fructele și legumele folosite și au un indice glicemic mai mic decât sucurile.

Sursa: Express