Mâinile reci ar putea semnala că ai această boală

Medicii avertizează că a-ți fi frig, atât de frig încât să te simți epuizat, ar putea însemna că este nevoie să crești nivelul de fier din organism.

A avea un nivel scăzut de fier este o problemă destul de  comună care ar putea duce la anemie cu deficit de fier și există o serie de probleme care ar putea sta în spatele acesteia.

frig in casa jpg

Frigul și epuizarea pot fi semnele instalării anemiei. Foto: Shutterstock

Principalele motive pentru a avea un nivel scăzut de fier includ lipsa consumului unor alimente bogate în fier, dificultăți de absorbție a fierului și pierderea de sânge.

Dr. Vikash Modi a avertizat: „Mâinile și picioarele reci pot fi rezultatul anemiei prin deficit de fier. Persoanele cu anemie au o circulație slabă a sângelui în corpul, deoarece nu au suficiente celule roșii în sânge pentru a furniza oxigen țesutulrilor. Dacă nu ai suficient oxigen în țesutul corpului, nu vei simți în mod normal senzația de cald și pe cea de frig.”

Pe lângă faptul că îți simți mâinile reci, un alt simptom comun al anemiei este că întotdeauna te vei simți obosit.

Persoanele cu cel mai mare risc sunt femeile aflate în premenopauză, deoarece au nevoie de două ori mai mult fier decât bărbații din cauza menstruației și a pierderii de sânge. Femeile însărcinate au nevoie, de asemenea, cu 50% mai mult de fier pentru a-și susține fătul aflat în creștere. Alte grupuri de risc includ veganii și vegetarienii, deoarece alimentele vegetale conțin în cea mai mare parte fier non-hem, care nu este la fel de ușor absorbit ca tipul de fier găsit în carne.

Alte semne că poți avea un nivel scăzut de fier includ:

·     Piele palidă

·     Dureri de cap

·     Dificultăți de respirație

·     Părul și pielea uscate

·     Palpitații cardiace

·     Umflarea și durerea limbii și a gurii

·     Unghiile casante.

Semnele nivelului scăzut de fier la copii includ:

·     Oboseală

·     Slăbiciune

·     Paloarea

·     Iritabilitate

·     Amețeală

Sursa: Mirror