Lucruri surprinzătoare care îți cresc libidoul

Schimbarea rutinei zilnice poate îmbunătăți viața sexuală, fără niciun alt efort suplimentar, scrie The Healthy.

foto sex jpeg

Rutina poate scadea libidoul, de aceea este nevoie de mici schimbări în viața de cuplu. Foto: Shuttesrstock

Filmele de groaza

Creșterea adrenalinei este o modalitate dovedită de a-ți stimula apetitul sexual. Există mai multe moduri de a face acest lucru, dar una dintre cele mai ușoare, nici măcar nu implică să te dai jos de pe canapea. Când vizionezi un film înfricoșător, adrenalina crește în mod natural ca urmare a fricii. Ca să nu mai vorbim că vizionarea de filme de groază este o scuză grozavă pentru a te îmbrățișa cu partenerul.

Sport regulat

Dacă nu faci suficient de des exerciții fizice, este mai probabil să ai un libido scăzut. Dar nici exercitarea excesivă nu este ideală, așa că menține o rutină de antrenament sănătoasă. Activitatea fizică mărește energia, precum și nivelul serotoninei, endorfinelor și dopaminei, în timp ce îți îmbunătățește circulația și toate aceste lucruri contribuie la un libido sănătos și o viață sexuală împlinită.

Vorbește cu partenrul despre relație

Ai putea crede că a vorbi despre relația ta este cel mai puțin sexy lucru pe care îl poți face, dar nu este așa. Adesea, apetitul sexual scăzut este rezultatul unor probleme în relație, atât în interiorul, cât și în afara dormitorului. Dacă simți că relația ta este lipsită de pasiune sau că partenerul tău te-a rănit într-un fel, mintea și corpul tău nu vor fi prea dornici să intre în dispoziție sexuală. A vorbi despre aceste probleme cu partenerul tău și a găsi o soluție sau un compromis poate elimina blocajele și așa îți poate crește dorința.

Bea ceai verde

Ceaiul verde face minuni pentru sănătatea ta generală. Se pare că este și un stimulent al libidoului, deoarece conține substanțe chimice naturale care măresc energia și rezistența. Ceaiul verde conține și cofeină, care s-a dovedit că poate dorința sexuală (mai ales la femei). Dar unul dintre motivele pentru care oamenii iubesc să bea ceai verde este că are un efect calmant, care îmbunătățește și apetitul sexual.

Ia suplimente cu zinc

Una dintre cele mai simple și mai eficiente moduri de a crește apetitul sexual este să îți crești aportul de zinc. Aclamat drept cel mai bun stimulator natural al libidoului, zincul funcționează deoarece crește nivelul de testosteron atât la bărbați, cât și la femei. (După definiția libidoului, nivelurile mai ridicate de testosteron duc la o dorință crescută de sex.) Puteți cumpăra cu ușurință suplimente de zinc de la farmacia locală sau puteți alege să mâncați alimente care sunt în mod natural bogate în zinc, cum ar fi mielul, puiul, spanacul, semințele de dovleac.

O baie relaxantă

A face o baie cu spumă cu niște lumânări și vin este și o modalitate bună de a-ți crește apetitul sexual. Stresul este unul dintre cei mai mari factori care afectează negativ libidoul, deci rezultă că activitățile de relaxare sunt exact ceea ce a prescris medicul. O baie liniştitoare este, de asemenea, o experienţă senzorială care ajută libidoul.

Somn odihnitor

Să nu dormi suficient poate strica multe aspecte ale vieții tale, cum ar fi nivelul de energie, performanța la muncă și starea de spirit. Și lipsa somnului înseamnă și lipsa de testosteron. Testosteronul este principala substanță chimică din corpul tău care îți stimulează libidoul, iar studiile au descoperit că cu cât dormi mai puțin, cu atât ai mai puțin testosteron. Este greu să dormi opt ore pe zi, dar este esențial pentru o viață sexuală sănătoasă.

Stai la soare

Expunerea la lumina solară crește dorința sexuală. În primul rând, crește nivelul serotoninei, ceea ce te face mai fericit în general. În al doilea rând, îți scade nivelul de melatonină, ceea ce este un lucru bun, deoarece melatonina este responsabilă pentru inhibarea apetitului sexual. În cele din urmă, vitamina D funcționează pentru a crește nivelul de testosterone.

Poartă o ținută sexy

Dacă nu te simți sexy, nu vei avea chef de sex. Lipsa încrederii în sine și a stimei de sine poate slăbi serios dorința sexuală și poate interfera cu plăcerea sexuală. Dar nu ar trebui să subestimezi niciodată puterea unei ținute sexy! Când porți ceva care te face să te simți încrezător și atractiv, acea încredere se va traduce în dormitor.

Aromaterapie

Uleiurile esențiale care conțin lavandă și vanilie fac minuni când vine vorba de relaxare. Când te simți în largul tău, este mai probabil să-ți dorești sex. Aromaterapia este, de asemenea, o modalitate excelentă de a te relaxa și de a întări dorința, deoarece atinge simțurile umane de bază, atât fizic, cât și mental.

Un masaj

Poate reduce foarte mult stresul, liniștind atât mintea, cât și corpul, ajutând la flexibilitate și calm. Ceea ce face ca un masaj să fie deosebit de util pentru îmbunătățirea apetitului sexual este simțul tactil. Pune-ți partenerul să-ți ofere un masaj ca formă de preludiu. Îți va stimula apetitul sexual și va crește nivel de intimitate.