Lucruri pe care femeile NU ar trebui să le facă în timpul menstruației

Menținerea sănătății și a igienei menstruale este e crucială pentru corp. Ajută la reducerea riscului de apariție a bolilor temporare și cronice, limitând totodată apariția diferitelor infecții.

Iată câteva lucruri pe care femeile ar trebui să le evite atunci când au menstruație, potrivit Times India.

Nu ține tamponul prea mult timp

Indiferent dacă folosești un tampon intern sau un tampon extern, ar trebui să eviți să îl porți mult timp. Acest lucru ar putea crește șansele de a face o infecție sau erupții cutanate.

uter_menstruatie_shutterstock 1826474318 (1) jpg

În perioada cu menstruație, corpul necesită atenție specială. Foto: Shutterstock

Evită stilul de viață sedentar

Apariția menstruației poate face lucrurile ușor inconfortabile. Cu toate acestea, nu ar trebui să teîmpiedice să duci un stil de viață activ. Continuă exercițiile regulate și fii activă fizic.

Nu sări peste mese

În timpul menstruației, corpul tău se va simți obosit, motiv pentru care ai nevoie de mai multă energie ca niciodată. Prin urmare, nu sări peste mese și investește în alimente hrănitoare.

 Spune NU irigațiilor vaginale

Evită să-ți faci irigații vaginale. Acestea nu sunt utile nici la menstruație lși nici în alte perioade ale lunii. Ele produc dezechilibre de floră vaginală, poat conduce la iritații, mai degrabă decât curățarea zonei.

Evită epilarea

În timpul perioadelor cu menstruație, nivelul de estrogen crește, ceea ce duce la o sensibilitate crescută, motiv pentru care este important să eviți orice formă de durere, de aceea, epilarea ar trebui amânată până după menstruație.

Nu mânca produse lactate în exces

Stai departe de produsele lactate!  Deși ai nevoie de calciu în organism, produsele lactate precum laptele, brânza și iaurtul îți pot agrava crampele abdominale și pot duce la balonare.