Încearcă aceste remedii pentru a îndepărta mirosul de pe mâini!

Sunt mai multe cauze posibile ale mirosului mâinilor, de la gătitul mâncării la probleme de sănătate.

Igiena deficitară a mâinilor permite acumularea de transpirație, bacterii și celule moarte ale pielii, rezultând un miros neplăcut, spune Dr. Sonali Gupta, consultant în dermatologie și cosmetologie la Accord Super Speciality Hospital.

image

Tocatul cepei poate lăsa pe mâini un miros persistent. Foto: Shutterstock

O altă cauză poate fi hiperhidroză, transpirația excesivă a mâinilor, care creează un mediu ideal pentru proliferarea bacteriilor, ceea ce duce la un miros persistent și neplăcut.

Infecțiile fungice, cum ar fi tinea manuum, pot cauza un miros neplăcut al mâinilor, însoțit de mâncărime și roșeață.

Eczema cronică a mâinilor poate lăsa pielea uscată și iritată, ducând la un miros nedorit din cauza transpirației și descompunerii celulelor pielii, iar fumatul lasă un miros persistent pe păr, haine și degete, foarte greu de eliminat.

Iată câteva remedii care îți pot veni în ajutor pentru a elimina mirosul de pe mâini.

Suc de lămâie

Freacă suc proaspăt stors de lămâie pe mâini pentru a îndepărta mirosul. Proprietățile acide ale lămâii ajută la neutralizarea mirosurilor. Clătește cu apă după utilizare.

Bicarbonat de sodiu

Creează o pastă din bicarbonat de sodiu și apă și freacă ușor mâinile pentru a elimina bacteriile care cauzează mirosul. Clătește bine pentru mâini curate.

Oțet alb

Înmoaie mâinile într-un amestec de oțet alb și apă în părți egale timp de câteva minute. Aceasta este o metodă eficientă de a elimina mirosurile neplăcute de pe mâini.

Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este un ingredient popular în produsele de îngrijire a pielii, în special în cele anti-acnee. Poate ajuta, de asemenea, la reducerea bacteriilor și a mirosurilor de pe mâini. Adaugă câteva picături de ulei de arbore de ceai într-un bol cu apă și înmoaie mâinile timp de câteva minute.

Cărbune activ

Pune cărbune activ într-un bol și ține mâinile în bol, sub cărbune pentru 10-15 minute, astfel încât să absoarbă mirosurile.

Apa cu sare

Aceasta este cea mai simplă metodă de a scăpa de mirosul mâinilor. Dizolvă sare în apă caldă și înmoaie mâinile timp de 10-15 minute pentru a reduce bacteriile și a elimina mirosul neplăcut.

Păstrează mâinile curate

Pe lângă aceste remedii, nu uita să te speli pe mâini cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde, mai ales după activități care induc transpirația sau expunerea la murdărie și chimicale. Poartă mănuși când lucrezi în contact cu alimente care pot lăsa miros. Menține unghiile curate și tăiate pentru a evita acumularea de murdărie și bacterii.

Dacă mirosul persistă în ciuda eforturilor tale, consultă un medic dermatolog.

Sursa: Health Shots