Iată două băuturi care te-ar putea ajuta să-ți scazi colesterolul!

Colesterolul ridicat netratat poate face arterele mai rigide și mai înguste, crescând riscul de probleme grave de sănătate, inclusiv boli de inimă și accident vascular cerebral.

Chimist și cercetător al proprietăților ceaiului, Dr. Tim Bond, de la Comitetul consultativ pentru ceai, a explicat pentru Express avantajele pe care ceaiul le poate oferi sănătății vasculare.

1 ceai verde shutterstock 22723006 jpg jpeg

Bogăția de antioxidanți din ceai aduce multiple beneficii sănătății. Foto: Shutterstock

 „Aproape 85% dintre noi nu știu să folosească proprietățile ceaiului deși sunt consumatori activi, prin urmare, nu știu care este numărul ideal de cești de ceai de consumat într-o zi, pentru a beneficia de numeroasele beneficii pentru sănătate, inclusiv capacitatea cunor ceaiuri , precum ceaiului negru și verde de a reduce colesterolul.

Mai multe studii au arătat că ceaiul negru, în special, cu sau fără lapte, ajută la scăderea factorilor de risc pentru bolile cardiovasculare, inclusiv colesterolul.”, a precizat specialistul Tim Bond, pentru Express.

Potrivit publicației Express, o cercetare care a analizat 11 studii care au avut drept tema ceaiurile, a constatat că atât ceaiul negru, cât și ceaiul verde au redus colesterolul LDL.

LDL, cunoscut și sub denumirea de colesterol „rău”, este vinovatul responsabil pentru a pune bazele problemelor de sănătate viitoare.

Există, de asemenea, colesterolul „bun”, care poate ajuta la absorbția tipului de colesterol rău din sânge și îl poate transporta înapoi în ficat, unde este eliminat din organism.

Dr. Bond a spus: „Se crede că ceaiul scade colesterolul datorită conținutului său de catechine, care sunt antioxidanți. Se crede că ceaiul scade colesterolul datorită conținutului său de catechine, care cresc receptorii LDL, crescând absorbția colesterolului LDL din sânge.”

Mai mult decât atât, îndrăgitele băuturi calde ar putea să vă scadă nivelul de colesterol în doar 12 săptămâni.

Un studiu, publicat în revista Preventive Medicine, a arătat reduceri ale raportului colesterol LDL/HDL în această perioadă.

Participanții au băut fie 200 de mililitri de ceai negru, fie apă caldă simplă de trei ori pe zi pentru a evalua efectele.

Potrivit doctorului Bond, aproximativ două până la trei căni de ceai pe zi, cu sau fără lapte, ar trebui să fie suficiente pentru a reduce colesterolul.

El a adăugat: „Cercetările sugerează că cantitatea zilnică ideală de ceai de băut pentru o inimă sănătoasă este de patru până la cinci căni pe zi.”

Expertul a adăugat că prin scăderea colesterolului ne putem, de asemenea, minimiza riscul de a dezvolta boli de inimă.