Felul în care strângi mâna cuiva poate arăta riscul de deces prematur

Strângerea de mână este un gest care poate dezvălui informații despre sănătatea ta, inclusiv riscul de deces prematur.

image

Modul în care dai mâna cu cineva poate indica starea sănătății tale: Foto: Shutterstock

Există unele semne că sănătatea noastră nu este în cea mai bună formă sau că ceva în corpul nostru s-a schimbat recent. Chiar dacă nu poți ști niciodată t cât vei trăi, există anumite lucruri care pot indica starea reală a sănătății tale, inclusiv dacă poți avea o afecțiune gravă care ar putea duce la deces prematur.

Mulți factori intervin când se evaluează probabilitatea de deces prematur sau de trăire până la o vârstă înaintată, și aceștia includ ce fel de stil de viață duci și la ce boli ești predispus genetic, dar există un test incredibil de rapid pe care îl poți face singur și care ar putea indica în ce stare se află sănătatea ta.

Testul constă pur și simplu în a da mâna cu o altă persoană și a descifra cât de puternică este strângerea ta, deoarece o slăbiciune în strângerea mâinii poate prezice că te afli într-un grup cu risc ridicat de deces prematur.

Acest lucru se datorează faptului că slăbiciunea în strângerea mâinii poate fi un semn al unor afecțiuni grave precum demența și problemele cardiace. Diverse studii au fost efectuate în acest sens și au arătat în mod repetat că ar putea exista legături între cei care au forță redusă în mâini și un risc mai mare de deces prematur.

Când vine vorba de probleme cardiace, slăbiciunea în mâini poate arăta că inima cuiva este și ea mai slabă și nu pompează sânge eficient în jurul corpului. La fel, în cazul pacienților mai în vârstă cu hipertensiune arterială, un studiu a arătat că exista un risc mai mare de „deces din orice cauză”.

Pe de altă parte, cei cu o strângere mai puternică a mâinilor au un risc mai mic, iar studiul a arătat că acest lucru sugerează și faptul că exercițiile funcționale pot îmbunătăți prognosticul comorbidităților.”

Slăbiciunea poate fi, de asemenea un semn că ești în pericol de atac de cord și accident vascular cerebral, a arătat un alt studiu, iar acest lucru a fost chiar legat de semnalarea lor de către cei de vârsta mijlocie.

Un studiu separat, găsit în Jurnalul Medical Britanic, care s-a concentrat pe mai mult de 1,1 milioane de participanți, a concluzionat că cei care se confruntă cu slabicinea mâinilor, încă de la mijlocul vieții au un risc cu 20% mai mare de deces din cauza bolilor cardiace, respiratorii și a cancerului.

Slăbiciunea în mâini a fost, de asemenea, legată de depresie ca indicator timpuriu al demenței. Acest test simplu este gratuit și, ca modalitate ușoară de a-ți monitoriza sănătatea generală, este ceva la care ar trebui să fim cu toții atenți în mod constant.

Sursa: Mirror