De ce ar trebui să aplici ulei de muștar în zona buricului, în timpul iernii?

Beneficiile aplicării uleiului de muștar pe buric​ sunt mentionate în Ayurveda, vechiul sistem medical indian, care  în consideră un loc foarte important, legat de mai multe funcții ale corpului.

Se crede că aplicarea uleiului  va îmbunătăți sănătatea generală. Aplicarea uleiului de muștar pe buric, în special iarna, vine cu multe avantaje pentru sănătate.

image

Foto: Uleiul de muștar nu este doar un condiment apreciat, ci poate aduce beneficii și prin aplicarea topică. 

Este bine cunoscut faptul că uleiul de muștar are calități de încălzire. Conform medicinei convenționale, frecarea cu ulei de muștar pe buric promovează capacitatea naturală a organismului de a produce căldură. În timpul iernii, acest lucru poate fi foarte util și redă confortul corpului.

Creșterea circulației sângelui​

Se crede că prin căldura produsă de uleiul de muștar se îmbunătățește circulația sângelui. Fluxul sanguin crescut garantează că nutrienții ajung în toate zonele corpului.

Te scapă de durerile musculare și articulare​

Ocazional, uleiul de muștar este aplicat local pentru a oferi masaj muscular și articular. Se spune că aplicarea acestuia pe buric va permite proprietăților sale de încălzire și de reducere a durerii să pătrundă în întregul corp, atenuând eventual disconfortul la nivelul articulațiilor și mușchilor.

​​Hrănirea pielii​

Acizii grași esențiali și vitaminele găsite în uleiul de muștar pot fi bune pentru piele. Se spune că hrănește pielea și protejează împotriva uscăciunii, care predomină iarna, atunci când este aplicată pe buric.

​​Iată cum să aplici uleiul de muștar în buric

Alege un ulei de muștar presat la rece, pur. Verifică dacă nu există aditivi sau contaminanți prezenți. Toarnă puțin ulei de muștar pe palmă. Nu este necesar să folosești mult. Mișcările circulare ajuta la masarea uleiului în jurul buricului. Mai ales dacă ai pielea sensibilă, fă mișcările cu blândețe. Lasă pielea să absoarbă uleiul. Nu trebuie să-l speli imediat.

Sursa: Times India