Cu ce s─â ├«nlocuie┼čti produsele de cur─â┼úenie care-┼úi afecteaz─â s─ân─âtatea

1 2 jpg jpeg

Chimicalele din produsele pentru curăţarea bucătăriei provoacă infertilitate

Cite┼čte cu aten┼úie eticheta produselor pe care inten┼úionezi s─â le folose┼čti. O alternativ─â naturist─â a produselor din comer┼ú care s─â te ajute s─â cure┼úi buc─ât─âria este p├óinea. O felie de p├óine ac┼úioneaz─â ca o veritabil─â gum─â de ┼čters pentru pere┼úii stropi┼úi cu ulei sau pentru petele unsuroase.

Dezinfectarea băii îţi poate cauza dificultăţi de respiraţie

Adesea la produsele folosite ca să cureţi baia există un conţinut ridicat de substanţe chimice destul de periculoase.

Astfel c─â, odat─â inhalate, substan┼úele din compozi┼úia dezinfectan┼úilor pot cauza reac┼úii adverse precum tusea, durerile ├«n piept, usturimile ochilor, dermatitele de contact, eczemele ┼či alergiile.

├Än cazul ├«n care te confrun┼úi cu mucegaiul ├«n baie, po┼úi s─â scapi de el folosind o┼úetul alb distilat dar ┼či bicarbonatul de sodiu.

Clorul afecteaz─â s─ân─âtatea copilului

Hipocloritul de sodiu este un compus chimic cu un miros extrem de iritant care se reg─â┼česte ├«n majoritatea produselor destinate uzului casnic.

Pentru cur─â┼úarea vasului de toalet─â po┼úi s─â folose┼čti bicarbonatul de sodiu, iar exteriorul toaletei ├«l po┼úi ┼čterge cu un amestec format din ap─â cu o┼úet. Mirosul iritant va fi astfel ├«nlocuit cu un iz prim─âv─âratic.

Evit─â produsele care fac spum─â!

Spuma este rezultatul unor reacţii chimice care poate favoriza apariţia alergiilor sau dermatitei de contact.

Varianta naturist─â a acestor produse o g─âse┼čti ├«ntr-un amestec de sare grunjoas─â cu ap─â. Sau po┼úi s─â presari sarea pe covorul t─âu, apoi ├«l rulezi, ├«l la┼či a┼ča 2 zile, apoi, periind sarea, vei sc─âpa ┼či de eventualele pete.

Votca te scap─â de acarieni

Dac─â nu ┼čtii ├«nc─â cu ce po┼úi s─â-┼úi cure┼úi salteaua, ├«ncearc─â acest mic truc.: foloseste o sticl─â pe post de pulverizator ├«n care torni pu┼úin─â votc─â. Strope┼čte apoi salteaua ┼či a┼čteapt─â s─â se usuce.

Alcoolul con┼úinut de votc─â ├«┼úi va dezinfecta salteaua ┼či va elimina at├ót bacteriile c├ót ┼či mirosul nepl─âcut al acesteia.

Reîmprospătează-ţi mobila cu bere!

Uit─â de ceara plin─â de chimicale care degaj─â ├«n timpul pulveriz─ârii particule chimice care favorizeaz─â apari┼úia astmului. Umeze┼čte o lavet─â cu bere ┼či freac─â u┼čor tot ce este din lemn ├«n casa ta. Imediat ce se va usca vei avea impresia c─â ai o mobil─â nou─â.