Cum îți afectează pâinea colesterolul

S-a demonstrat că a consuma pâine din cereale integrale, bogată în fibre, reduce nivelul de colesterol.

Pentru sandvișuri, pesmet sau în combinație cu mâncarea, pâinea este folosită în nenumărate moduri pentru diferite gustări și mese.

Paine FOTO Shutterstock jpg

Pâinea poate reduce colesterolul: Foto: Shutterstock

Dar tipul de pâine pe care îl alegi și ceea ce decizi să întinzi pe pâine, îți poate afecta nivelul de colesterol.

Ce opțiuni ai?

Când mergi la magazin, ai de ales între multe feluri de pâine. Pâinea albă este făcută cu cereale rafinate, care au mai puțini nutrienți, deoarece sunt îndepărtați în timpul procesului de rafinare.

Alegerea unei pâini din cereale integrale sau din grâu integral oferă mai mulți nutrienți care promovează sănătatea, cum ar fi fibre, vitamine B, antioxidanți și substanțe fitochimice.

Pentru a te asigura că alegi alimente care sunt realizate din cereale integrale, verifică eticheta.

Iată ce să cauți:

·     Cereale integrale ca prim ingredient.

·     Zaharurile adăugate nu se numără printre primele trei ingrediente enumerate.

·     Ștampilă care certifica faptul că produsul este din „cereale integrale”.

Preferi gustul pâinii albe? Clinica Mayo sugerează ca opțiune bună pâinea albă integrală. Este făcută din cereale integrale și vine cu aceleași beneficii nutriționale pe care le are pâinea neagră.

Sursa: Livestrong