Evită acest tip de pâine dacă vrei să slăbești, spun nutriționiștii

Pâinea, un aliment de bază savurat în toate culturile din întreaga lume, a fost mult timp celebrată pentru versatilitatea și sațietatea sa. Culturi precum a noastră au chiar și ritualuri de bun-venit care implică oferirea de pâine și sare pentru oaspeți.  

De la pâine albă clasică, la opțiuni consistente cu cereale integrale, opțiunile par nesfârșite. Cu toate acestea, odată cu creșterea preocupărilor cu privire la grăsimea de pe burtă și creșterea în greutate, nutriționiștii au făcut lumină asupra anumitor efecte produse de anumite tipuri de pâine care ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru cei care își propun să aibă o burtă mai plată.

De fapt, dacă ai tendința de a opta pentru pâine mai nesănătoasă, mai rafinată și mai procesată, este posibil ca acestea să contribuie la grăsimea abdominală mai mult decât orice altceva din dieta ta.

Paine FOTO Shutterstock jpg

Pâinea este aliment esențial în multe regiuni ale lumii. Foto: Shutterstock

Yahoo Health a discutat cu medical nutritionist dr. Liz Keller, pentru a afla despre singurul tip de pâine pe care ar trebui să-l evitați cu orice preț pentru a obține o burtă mai plată.

Dr. Keller a dezvăluit că pâinea albă este tipul de pâine de care să stai departe în acest caz.

Pâinea albă

„Pâinea albă este făcută din făină de grâu rafinată, de unde tărâțele nutritive și germenii au fost îndepărtați. Drept urmare, îi lipsesc fibrele și substanțele nutritive esențiale. Digestia rapidă a carbohidraților rafinați poate provoca creșteri ale zahărului din sânge, ceea ce duce la creșterea foametei și la o potențială supraalimentare. , care poate contribui la grăsimea abdominală”, afirmă Keller.

Pâinea albă are un indice glicemic ridicat, ceea ce înseamnă că poate provoca o creștere bruscă a nivelului zahărului din sânge, urmată de o scădere bruscă. Acest efect de tip roller coaster nu numai că vă lasă senzația de foame la scurt timp după ce l-ați consumat, dar poate duce și la pierderi de energie și senzații de oboseală. De multe ori avem tendința de a prefera pâinea albă față de alte opțiuni, dar este important să ținem cont de efectele negative pe termen lung pe care acest tip de pâine le poate avea asupra sănătății noastre.

Keller observă, de asemenea, caloriile mari care pot veni cu consumul de pâine albă. „Pâinea rafinată tinde să fie bogată în calorii, dar îi lipsește nutrienții esențiali. Consumul de calorii în exces, chiar și din surse aparent sănătoase precum pâinea, poate duce la creșterea în greutate, inclusiv la acumularea de grăsime în zona abdominală”.

Alternative mai sănătoase

O soluție simplă pentru aceasta este înlocuirea pâinii albe cu pâini mai sănătoase. Există numeroase opțiuni din care să alegi, cum ar fi pâine cu cereale integrale, pâine cu cereale încolțite, pâine fără gluten și pâine de casă.

Dr. Keller afirmă: „Optați pentru pâine cu cereale integrale sau grâu integral, care reține tărâțele și germenii, oferind mai multe fibre, vitamine și minerale. Pâinea cu cereale încolțite tinde să fie mai ușoară pentru digestie și oferă nutrienți suplimentari, cum ar fi aminoacizi și antioxidanți, pentru persoanele sensibile. la gluten. Pâinea fără gluten făcută din făinuri alternative este, de asemenea, disponibilă, iar coacerea propriei pâini folosind făină integrală sau făinuri alternative îți permit să ai control deplin asupra ingredientelor și să poți evita aditivii nedoriți.”

Practicând moderația și selectând soiuri bogate în nutrienți, poți face pași către obținerea unei siluete suple, promovând totodată o sănătate generală mai bună.