Ce truc poate stimula un apetit sexual scăzut?

Dacă ai descoperit că ți-ai pierdut interesul pentru sex, trebuie să știi că acest lucru nu este neobișnuit.

Potrivit Medical News Today, dorința sexuală a unei persoane poate scădea și este flexibilă pe tot parcursul vieții. Nu există un standard universal pentru cum arată o pofta sexuală „normală”, deoarece libidoul unei persoane este în întregime unic, conform Better Health Channel.

Libidoul scăzut poate apărea în orice moment de-a lungul vieții și există multe motive în spate, conform Medical News Today. Stresul, energia scăzută, problemele de sănătate mintală și prea puțin sau prea mult exercițiu fizic pot dezumfla apetitul sexual, potrivit Better Health Channel.

sex jpg

Acupunctura te poate ajuta sa-ti cresti libidoul. Foto: Shutterstock

Schimbările în alimentație, problemele de relație, dezechilibrele hormonale și anumite medicamente îți pot provoca, de asemenea, dorința de a face un pas.

Deși o scădere a apetitului sexual nu este neobișnuită, este un motiv de îngrijorare dacă creează stres în viața sau relația ta. Deși există multe lucruri pe care le poți face pentru a crește libidoul, există un truc la care poate nu te-ai gândit.

Potrivit Clinicii Mayo, acupunctura este o formă de medicină tradițională chineză care implică introducerea unor ace foarte mici în anumite puncte din jurul corpului pentru a ajuta la deblocarea oricărei energii care stagnează, creând un flux sănătos în întregul sistem.

Medicul ginecolog Dr. Anita Sadaty a explicat pentru Everday Health: „Acupunctura este o tehnică uimitoare de reducere și echilibrare a nivelului hormonului de stres, care, la rândul său, influențează starea de spirit, relaxarea și, prin urmare, dorința”.

MindBodyGreen raportează că în timpul ședințelor cu un acupuncturist, acesta va introduce acele cu accent pe anumite puncte de energie de-a lungul corpului, în jurul inimii, ficatului sau rinichilor. Acupunctorul poate sugera o serie de ședințe, poate o dată pe săptămână timp de o lună, pentru a maximiza beneficiile acupuncturii și pentru a stimula libidoul prin crearea unui flux de energie sănătos și echilibrat în corp.

Sursa: Health Digest