Ce trebuie să faci dacă ai adesea dureri de spate

Foarte mulți dintre noi se confruntă la un moment dat cu dureri de spate. Pot fi cauzate de diverse afecțiuni, între care cele mai comune sunt hernia de disc și scolioza, dar și de alte boli, iar în aceste situații, vizita la medic este esențială. Însă, de cele mai multe ori, stilul de viață stă la baza acestei suferințe. Suprasolicitarea și sedentarismul ne aduc frecvent în situația aceasta, iar dacă întârziem să luăm măsuri, durerile se vor accentua și ne vor afecta dramatic stilul de viață.

image

Sursa foto: Pexels

Iată ce trebuie să faci dacă ai des dureri de spate:

Fă masaj

Masajul este un aliat redutabil împotriva durerilor de spate, indiferent de cauze. Dacă disconfortul este creat de stilul de viață, masajul va face ca durerea să dispară ca prin minune, pentru că va relaxa mușchii tensionați și va ameliora inflamațiile. Dar masajul este și principala terapie în cazul în care durerile sunt provocate de anumite afecțiuni. În acest blog vei afla mai multe despre importanța masajului pentru prevenirea și combaterea durerilor de spate, dar și despre mijloace prin care poți avea parte de această terapie oricând, la tine acasă.

Fă mișcare

Mișcarea este esențială în cazul persoanelor care experimentează des dureri de spate. Poate însemna și o oră de plimbare în parc, în ritm normal, dar și exerciții la sală. Ține fix de preferințele fiecăruia, însă cert este că mișcarea ajută, cu condiția să nu fie vorba de suprasolicitare.

Atenție la postură

Postura incorectă va cauza tensiuni în zona spatelui, iar asta va duce la durere. Deci, ai grijă să ții spatele drept în mers sau în timpul statului pe scaun ori pe canapea și chiar și în timpul somnului.

Poartă încălțăminte comodă

Femeile care poartă tocuri înalte zilnic pot suferi de dureri de spate. Este esențial ca pentru activitățile curente, cum ar fi mersul la cumpărături, să opteze pentru încălțăminte comodă, tip sport.

Evită să porți prea multe lucruri la tine

În general, femeile au tendința de a-și pune în geantă mai multe lucruri decât cele necesare. Poartă în poșetă, pe lângă portofel, chei, șervețele și un ruj, un adevărat arsenal de produse de igienă, accesorii și alte obiecte care, deși le folosesc des, le sunt inutile atunci când merg la serviciu sau ies la plimbare. Separat, ele cântăresc puțin, dar împreună pot ajunge la o cantitate suficientă pentru a pune o presiune inutilă pe coloană.

Ia-ți o saltea bună

Poziția în timpul somnului este esențială, iar ea poate fi corectă doar dacă ai o saltea de calitate, care să mențină într-o formă bună coloana vertebrală, susținând greutatea umerilor și a spatelui. De asemenea, perna este importantă. Recomandarea noastră este să-ți alegi cu foarte mare atenție aceste obiecte, pentru că de ele depinde în mare parte starea ta de bine.

Menține-ți o greutate optimă

Potrivit Health Central, cele mai multe persoane care au kilograme în plus sau suferă de obezitate au dureri de spate. Ceea ce vine în plus față de greutatea optimă va pune presiune pe coloană. Evident, dacă ai 4-5 kilograme suplimentare, care eventual sunt distribuite uniform în corp, nu poți să ajungi în această situație, însă, totuși, dacă mai bifezi și alți factori de risc, cum ar fi sedentarismul, te poți trezi cu dureri. Deci, pentru prevenirea neplăcerilor, menține-ți o greutate optimă.

Ai grijă la alimentație

Pentru sănătatea sistemului osos, implicit a coloanei vertebrale, este vital să incluzi în alimentație produse bogate în calciu și vitamine D, cum ar fi laptele, iaurtul, peștele gras sau ouăle. Curentul vegan este foarte la modă, dar trebuie să înțelegi că organismul tău are nevoie și de alți nutrienți pentru o sănătate bună, inclusiv pentru prevenirea și combaterea durerilor de spate.

Foto:  Pexels