Obiceiul care îţi distruge inima, ficatul şi rinichii

1 2 jpg jpeg

Unul dintre cele mai comune obiceiuri atunci când stai seara la televizor sau ieşi la bere cu prietenii, consumul de seminţe de floarea soarelui sau de dovleac prăjite şi sărate reprezintă un pericol pentru sănătatea ta.

Considerat ca fiind „un sport naţional” seminţele de floarea soarelui prăjite şi trecute prin sare sunt delicoase dar deloc sănătoase mai ales dacă sunt consumate frecvent şi în cantităţi mari.

Cercetătorii din domeniul alimentar au ajuns la concluzia că românii consumă anual în jur de 13.ooo de tone de seminţe prăjite şi sărate. Alături de seminţele de floarea soarelui aflându-se şi seminţele de dovleac.

Seminţele, o sursă de sănătate

Atunci când sunt cosumate în starea lor crudă seminţele îţi oferă o serie de nutrimenţi printre care vitaminele E, B1, B6, acidul folic, magneziu, seleniu şi fitosteroli care ajută la menţinerea unui nivel de colesterol bun în sânge.

Potrivit epochtimes-romania.com, seminţele prăjite se transformă din aliatul sănătăţii tale într-o bombă calorică.

Şi asta datorită faptului că odată cu seminţele prăjite ingerezi o cantitate foarte mare de sare, astfel rinichii tăi vor fi afecţati de acest obicei aparent banal al tau. Necesarul zilnic de sare pentru un organism sănătos este doar de 5-6 grame, iar consumarea seminţelor prăjite şi sărate aduce un aport de până la 10 ori mai mare.

Află ce afecţiuni poţi trata cu ajutorul seminţelor de mărar AICI

Prăjeşti seminţele? Sunt toxice pentru ficat!

Dimineaţa la micul dejun un iaurt cu cereale la care să adaugi o mână de diverse seminţe în starea lor crudă este o exclentă sursă de energie şi vitamine. Însă atunci când ele sunt deja prăjite şi sărate, consumarea lor poate deveni toxică pentru ficat şi pot să contribuie la apariţia cancerului de colon.

Risc crescut de hipertensiune

Nu mai este un secret pentru nimeni că numărul persoanelor afectate de hipertensiune din ultimii ani este într-o continuă creştere. Acest lucru fiind posibil mai ales din cauza alimentaţiei dezechilibrate şi a consumului excesiv de sare, unde se încadrează şi celebrele seminţe prăjite şi sărate.

O dată instalată hipertensiunea arterială există riscul apariţiei altor boli ale sistemului acrdiovascular precum infarctul, accidentul vascular cerebral sau chiar cancerul renal.

Consumă cu moderaţie seminţele şi alege varianta naturală ce îţi va oferi mult mai multă energie şi sănătate.

Un alt aspect de care trebuie să ţii cont este faptul că un consum exagerat de sare favorizează retenţia de apă în organism, acţiune ce contribuie la creşterea în greutate.

Seminţele de floarea soarelui mai ales, consumate în stare crudă sau chiar prăjite la cuptor fără sare îţi vor oferi o sursă bună de proteine care va declanşa mai rapid starea de saţietate, astfel vei putea să ai grijă de silueta ta şi să stai departe de tentaţiile nesănătoase.

Alege să consumi mereu doar proteine de calitate, ţinând cont de faptul că ele au un rol important în organism şi anume transformă grăsimile rele în energie, accelerând în felul acesta metabolismul.