Iată trei semnale de alarmă în privința tumorilor cerebrale!

Un medic explică semnele de avertizare pe care tumorile cerebrale benigne și canceroase le au în comun, potrivit Express.

O tumoare cerebrală înseamnă o înmulțire a celulelor din creier care se dezvoltă într-un mod anormal, incontrolabil.

mana la nas_shutterstock 701419183 jpg

Deși poate semnala și alte boli, durerea de cap poate semnala dezvoltarea unei tumori. Foto: Shuttesrtock

Semnele de avertizare depind de obicei de partea exactă a creierului afectată și de cât de încet sau de rapid crește tumora.

Dr. Johannes Uys, medic generalist la Broadgate General Practice, a împărtășit trei semnale legate de pericolul tumoral, cu publicația Express.co.uk.

Dureri de cap persistente

Medicul a explicat că unul dintre semnele „cele mai frecvente” și „precoce” este o durere de cap persistentă și care se agravează.

Acest semn inconfortabil se simte mai sever dimineața sau când te întinzi să dori, ori în timpul somnului și înseamnă greață și vărsături.

În timp ce această problemă de sănătate dureroasă poate fi un semn al ceva mai puțin grav, doctorul Uys a explicat că durerile de cap declanșate de tumorile cerebrale nu pot fi ameliorate cu medicamente pentru durere fără prescripție medicală.

Modificări ale vederii

Un alt semnal care ar trebui să atragă atenția se referă la preformanța scăzută a vederii. Expertul a spus: „Este posibil să aveți vedere încețoșată sau dublă, pierderea vederii periferice sau chiar o apariție bruscă a tulburărilor vizuale, cum ar fi lumini intermitente sau puncte oarbe.Aceste schimbări vizuale pot fi destul de alarmante și ar trebui luate în serios.”

Convulsii

Un semn revelator al tumorilor cerebrale pot fi convulsiile, care reprezintă un episod brusc și inexplicabil de mișcări anormale.

Dr. Uys a spus: „Unii oameni pot prezenta slăbiciune sau amorțeală inexplicabilă la nivelul brațelor sau picioarelor, dificultăți de a vorbi sau de a înțelege limbajul și probleme cu echilibrul sau coordonarea.”

În mod îngrijorător, convulsiile pot fi, de asemenea, însoțite de o pierdere a stării conștiente.

Deși toate aceste simptome ar putea ridica suspiciuni, medicul a adăugat că pot fi cauzate și de afecțiuni „mai puțin grave”.

Medicul de familie a spus: „De exemplu, durerile de cap pot fi rezultatul migrenelor sau tensiunii, iar modificările vederii pot apărea din cauza problemelor oculare. Convulsiile pot fi cauzate de epilepsie, iar slăbiciunea sau amorțeala pot fi rezultatul compresiei nervoase sau a altor afecțiuni neurologice.

„Prin urmare, este esențial să nu trageți concluzii, ci să luați în considerare aceste simptome în contextul sănătății dumneavoastră generale”, a adăugat specilistul.

Prin urmare, se recomandă ca la orice modificare a stării de sănătate, să consulți medicul de familie și să obții o trimitere către specialist.

„Depistarea și diagnosticarea precoce a tumorilor cerebrale este crucială pentru un tratament de succes și rezultate îmbunătățite”, a adăugat Dr. Uys.