Iată semnele că ai o circulație proastă!

Circulația deficitară poate apărea ca urmare a unei probleme de sănătate, cum ar fi diabetul, afecțiunile cardiace și problemele arteriale și, dacă nu este tratată, problema nu se va rezolva de la sine, ci va duce la complicații grave cum ar fi cheaguri de sânge, ulcere și, în cazuri extreme, la persoanele cu picior diabetic, la amputare.

Senzație de ace în extremități

Chris Tutt, specialiști în fizioterapie, citat de MSN HEALTH : „Când circulația este deficitară, puteți simți adesea senzația de furnicături, de ace, mai ales la extremități. Acest lucru se datorează faptului că sângele nu ajunge în zonă în cantități adecvate pentru alimentarea celulelor, și cel mai des, experimentați o astfel de senzație la nivelul mâinilor și picioarelor."

image

Pielea palidă și răceala mâinilor pot fi semne de circulație slabă. Foto: Shutterstock

Mâini și picioare reci

Dr. Tutt explică și că „Sângele transportă hrană și încălzește toate zonele corpului nostru. Circulația redusă face ca mâinile și picioarele să fie mai reci decât restul corpului, deoarece nu există suficient flux de sânge cald în zonă.”

Edem la picioare

„Cel mai adesea edemul (umflarea) se observă la mâini, glezne și la picioare. Atunci când prin corpul nostru nu circula așa cum trebuie fluidele, rezulta umflarea. Pe măsură ce edemul crește,  pune presiune asupra vaselor de sânge forțând fluide din vasele de sânge să rămână în țesuturilele din anumite zone, crescând și mai tare umflăturile.”, spune dr. Tutt.

 Dureri articulare și crampe musculare

Dr. Tutt afirmă că circulația deficitară poate provoca dureri în picioare, brațe și mâini. Circulația deficitară poate provoca, de asemenea, durere la nivelul gambelor, o durere care este mai mare și mai gravă atunci când stați în picioare pentru perioade lungi de timp. Când circulația este redusă la nivelul mușchilor, nutrienții nu pot ajungeți la țesuturi așa cum ar trebui și simțiți rigiditate musculară și crampe.”

Culoarea pielii

Fiind tot o extremitate, așa cum sunt mâinile și picioarele, la nivelul pielii se poate observa cu ușurință circulația deficitară. Dr. Tutt explică: „Puteți observa o culoare palidă sau albastră la nivelul pielii, dacă cantitatea de sânge este insuficientă. Paloarea este observată, în principal, la pielea mâinilor, la degetele de la mâini și picioare, la nivelul pielii nasului și al buzelor”.

Citește și Colesterolul mare se poate simți la nivelul picioarelor. Află cum și ia măsuri!