Ejaculările îi feresc pe bărbaţi de această boală!

Două studii separate au observat beneficii semnificative ale ejaculării de mai multe ori pe lună.

În cazul bărbaților, se pare că ejacularea foarte regulată ar putea reduce semnificativ riscul de cancer de prostată.

De fapt, dacă ejaculezi o dată pe zi, limitezi cu adevărat șansele, în timp ce un alt studiu sugerează că 21 de ejaculari pe lună ar reduce probabilitatea cancerului de prostată cu 20%.

1 cuplu sex jpg jpeg

Actul sexual dar și masturbarea ajută la prevenția cancerului de prostată. Foto: Shutterstock

Studiul publicat în European Urology a urmărit 32.000 de bărbați timp de 18 ani și a constatat că cu cât au o viață sexuală mai activă, cu atât este mai mic riscul de cancer.

Oamenii de știință de la Harvard Medical School și Brigham and Women Hospital au descoperit, de asemenea, că bărbații au acelaşi beneficii și dacă ejaculările sunt rezultatul masturbării sau al unor „vise umede”, nu doar ca urmare a unui act sexual.  

Anne Calvaresi, președintele Comitetului pentru sănătatea prostatei al Urology Care Foundation, sugerează că ejacularea poate proteja prostata prin eliminarea substanțelor chimice nocive care se acumulează în sperma.

Ea explică, de asemenea, că este posibil ca bărbații care ejaculează mai mult să aibă obiceiuri de viață mai sănătoase, care le scad șansele de a fi diagnosticați cu boala.

Ce este cancerul de prostată

Prostata este o glandă. De obicei are dimensiunea și forma unei nuci și crește pe măsură ce îmbătrânești. Se află sub vezică și înconjoară uretra, care este tubul care transportă urina. Principala sarcină a prostatei este de a ajuta la producerea spermei.

Cancerul de prostată se poate dezvolta atunci când celulele din prostată încep să crească într-un mod necontrolat.

Unele tipuri de cancer de prostată cresc prea lent pentru a cauza probleme sau pentru a afecta durata de viață. Din această cauză, mulți bărbați cu cancer de prostată nu vor avea niciodată nevoie de niciun tratament.

Dar unele tipuri de cancer de prostată se dezvoltă rapid și sunt mai probabil să se răspândească. Acest lucru este mai probabil să provoace probleme a este nevoie de tratament pentru a opri răspândirea.

Există trei factori principali de risc pentru cancerul de prostate, care nu pot fi schimbați:

·     îmbătrânirea – afectează în principal bărbații cu vârsta de 50 de ani sau peste

·     antecedente familiale de cancer de prostată

·     etnia (persoanele de culoare sunt mai afectate de cancerul de prostată decât cei albi)

Sursa: MetroUK.