Colon iritabil? Se poate trata!

1 2 jpg jpeg

Îndepărtează cauzele

Redu stresul şi stabileşte-ţi o dietă sănătoasă, bine tolerată de organism. Evită alimentele care îţi dau diaree, constipaţie sau orice disconfort abdominal. Pentru a preveni constipaţia, bea cel puţin doi litri de apă zilnic.

Suplimentele te pot ajuta

Suplimentele alimentare create special pentru a trata problemele colonului, disponibile în farmacii, majoritatea având la bază fibre extrase din plante, sunt utile în echilibrarea funcţiilor colonului iritabil. Le poţi lua ca adjuvante la tratamentele prescrise de specialist.

Mai poţi citi şi:

- Suferi de sindromul colonului iritabil?

- Află ce medicament poate preveni cancerul de colon!

- Permis şi interzis în sindromul colonului iritabil

Când sunt indicate medicamentele

În funcţie de simptome, medicul îţi poate recomanda pastile specifice. Astfel, în caz de constipaţie pot fi prescrise medicamente care au ca efect accelerarea tranzitului intestinal. Specialiştii mai spun că factorii emoţionali pot duce la alterări ale tractului gastrointestinal. Când stresul prelungit şi insomnia duc la apariţia sindromului de colon iritabil, medicul îţi poate recomanda unele somnifere.

Ţine evidenţa alimentelor

După ce ai primit diagnosticul de colon iritabil este necesar ca timp de câteva săptămâni să-ţi notezi ce alimente îţi dau disconfort digestiv. Va trebui să le eviţi pe acestea, dar este nevoie să le înlocuieşti cu altele, care au o valoare nutritivă similară. De exemplu, dacă lactatele (sursă de calciu) îţi produc tulburări digestive, va trebui să compensezi cu alimente pe care le tolerezi mai bine.