Aşa poţi combate durerile menstruale fără pastile!

2 jpg jpeg

Una dintre cele mai delicate perioade ale lunii ce vine la pachet cu stări de indispoziţie, crampe şi sângerări abundente.

Primul lucru pe care îl poţi face pentru a ameliora această situaţie este să bei un ceai de mentă, în special dimineaţa pe stomacul gol. În felul acesta, menta te va ajuta să reduci sângerările abundente, însă atenţie să nu exagerezi cu cantitatea deoarece aceasta poate provoca atât stări de moleşeală cât şi de somnolenţă.

Scapă uşor de balonare

Pe lângă durerile abdominale şi sângerările abundente, să te confrunţi şi cu balonare, pare a fi un tablou de nedorit nimănui. Însă dacă ai la îndemână o legătură de mărar, acesta te va scăpa atât de senzaţia de balonare cât şi de crampele abdominale. Adaug-l în mâncarea ta din ziua respectivă, cosumă-l sub formă de salată sau poţi să îl adaugi în smoothie-uri.

Şi compotul de ananas pare a fi o soluţie eficientă şi utilă în ameliorarea acestor probleme. Consumă ananas cât poţi de des, mai ales în stare crudă, şi sub formă de compot doar dacă îl faci tu in casă astfel încât să eviţi cantitatea mare de zahăr şi coloranţi.

Evită aceste activităţi cu orice preţ

Nu transforma felul în care te simţi zilele acestea într-o obsesie, nu eşti grasă, nu eşti plină de celulită, ci te confrunţi doar cu senzaţia de balonare şi cu retenţia de apă.

Această senzaţie va trece în doar câteva zile, motiv pentru care se recomandă să nu faci un efort prea mare deoarece în felul acesta fluxul menstrual va creşte. Evită sub orice preţ orice fel de film siropos, mai ales dacă eşti singură atât acasă cât şi în relaţie. Te vei emoţiona şi mai tare şi vei fi şi mai tentată să consumi produse precum ciocolata, chipsurile sau fainoasele. Aspect ce după doar câteva zile te va face să regreţi.

Crizele emoţionale sunt de evitat în această perioadă pentru a evita în felul acesta schimbările bruşte de comportament, mai ales că acum ai toate şansele să devii irascibilă din orice motiv.

Ţine-te cât de departe poţi de fast food şi încearcă să te odihneşti pe cât posibil.

Hidratează-te constant şi nu da la o parte meniul sănătos.