Ce semnifică degetele păroase?

Părul acoperă aproape tot corpul, și include și degetele de la picioare.

Pentru unii oameni, creșterea părului de pe degetele de la picioare poate fi mai pronunțată, și chiar dacă poate părea un lucru inestetic, în ochii experților este, adesea, un indiciu de sănătate bună dacă degetele de la picioare sunt păroase.

„A avea păr pe degetele de la picioare este un semn bun pentru că acest lucru înseamnă o circulație bună”, spune medicul podiatru Dr. Dan Michaels pentru The Reconstructive Foot & Ankle Institute.

Ce s ar intampla daca nu ti ai mai taia unghiile de la picioare  Sursa foto shutterstock 1846941127 jpg

Metodele permenente de epilare a degetelor de la picioare includ electroliza și laserul. Foto: Shutterstock

 „Nu poți avea păr pe degetele de la picioare fără a avea un aport de sânge bun”, continua acesta.

Extremitățile noastre sunt mai susceptibile la o circulație deficitară, deoarece se află mai departe de inimă. Creșterea părului pe degetele de la picioare, totuși, înseamnă că sângele ajunge la degetele în cantitate optimă și circulă așa cum ar trebui.

Pe de altă parte, creșterea părului pe degetele de la picioare poate fi legată de utilizarea anumitor medicamente. Prozacul, steroizii anabolizanți sau corticosteroizi pot avea acest efect secundar, scrie Healthline.

Căderea părului de pe degetele de la picioare, nu este un semn bun. Poate indica o afecțiune de sănătate legată de fluxul de sânge, cum ar fi colesterolul ridicat sau diabetul. Poate fi, de asemenea, un simptom al bolii arteriale periferice, în care o acumulare de placă în artere împiedică circulația către extremități. În cazul oricăror modificări bruște la nivel de aspect și de creștere a părului de pe picioare, medicul trebuie consultat.

În cazuri grave, apariția bruscă a părului excesiv pe degetele de la picioare poate fi un simptom al cancerului. Deși a fost o provocare pentru experți să restrângă statisticile exacte, o recenzie științifică din 2017 subliniază modul în care mai puțin de 5% din toate sarcoamele de țesut moale pot apărea pe picioare sau gleznă. Prin urmare, pacienții ar trebui să se consulte cu medicul lor înainte de a presupune că motivul creșterii părului este cancerul.

Pentru cei interesați de îndepărtarea părului, există multe soluții de implementat acasă, cum ar fi bărbierirea sau utilizarea unui epilator. De asemenea, unii oameni pot prefera epilarea definitivă, care este o procedură cu rezultat permanent și se poate face prin electroliză sau tratament cu laser.