Ce semn de demență se poate observa la nivelul mâinilor?

Există un semn de avertizare privind demența pe care îl poți observa la nivelul mâinilor, inainte ca restul simtomelor să apară.  

Semenele timpurii ale demenței sunt adesea trecute cu vederea deoarece, mulți se așteaptă ca pe măsură că îmbătrânim, funcția fizică și mentală să încetinească, lucru adevărat, dar care poate ascunde dezvoltarea unor afecțiuni. De exemplu, experții arată că un semn de avertizare timpuriu al demenței poate fi vazut observând cu atenție mâinile unei persoane, deoarece acestea pot începe să tremure.

maini batran jpeg

Tremorul mâinilor poate fi semn precoce de demență. 

Deși poate fi greu să-i vedem pe cei dragi fiind atenți la semnele deteriorării sănătății lor,  detectarea semnelor timpurii de demență poate ajuta la pregătirea și îngrijirea persoanelor dragi.

Demența este adesea confundată cu Alzheimer, dar demența este un sindrom, nu o boală. În timp ce Alzheimer este o boală, demența este un grup de simptome care afectează funcțiile mentale precum memoria și raționamentul.

Pe de altă parte, Alzheimer este o boală progresivă a creierului care afectează încet memoria și funcția cognitivă. Alzheimer poate avea nevoie de asistență medicală dincolo de cea necesară pentru demență și este considerată o boală terminală cu șapte etape.

Există opt semne principale de avertizare ale demenței, iar aceste semne afectează memoria, mișcarea și gândirea.

Pierderea controlului motor este unul dintre cele mai frecvente simptome ale demenței. În timp ce tremuratul este asociat cu boala Parkinson, cei cu demență pot fi, de asemenea, afectați de tremurat.

Ei pot experimenta tremurături ale mâinilor sau târșâit al picioarelor când merg. În plus, ar putea să meargă mult mai încet decât de obicei și să fie mai fragili sau să se teamă să nu cadă.

Un alt semn precoce al demenței sunt halucinațiile vizuale, care sunt  adesea unul dintre primele semne de care oamenii devin conștienți. Cei cu demență pot vedea obiecte, oameni sau animale care nu sunt acolo și pot experimenta halucinații olfactive (miros), auditive (sunete) și tactile (atingere).

O altă abilitate afectată de demență este reglarea funcțiilor corpului, inclusiv transpirația, pulsul, tensiunea arterială și digestia. O formă de demență, demența cu corp Lewy (LBD), vede celulele nervoase din creier afectate de corpii Lew, care controlează părți ale creierului responsabile de funcția corporală și pot duce la simptome precum constipația.

Unul dintre cele mai puțin cunoscute semne ale demenței sunt complicațiile legate de somn. Persoanele cu demență pot ajunge la somnambulism.

Sursa: Express