Cele mai bune ceaiuri pentru a reduce colesterolul și a menține tensiunea sub control

Dieta este esențială pentru control colesterolul și tensiunii arteriale, dar consumul anumitor ceaiuri s-a dovedit a fi deosebit de benefic, scrie Express.

Atât hipertensiunea arterială, cât și colesterolul ridicat sunt considerate precursori ai ucigașilor majori: atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale.

ceai verde jpg

Ceaiul verde este plin de antioxidanți care luptă cu stresul oxidativ. Foto: Shutterstock. 

Prin urmare, este esențială prevenția pentru a minimiza riscul ca aceste urgențe medicale să se întâmple.

Din fericire, Dr. Tim Bond de la Tea Advisory Panel a împărtășit trei „cele mai bune” băuturi calde care ar putea face acest lucru, scrie Express.

Ceaiul negru

Considerat un răsfăț îndrăgit mai ales în Marea Britanie, ceaiul negru oferă mai mult decât un gust plăcut și o doză de cofeină sănătoasă.

Conține compuși vegetali, inclusiv tearubigine și teaflavine, despre care s-a dovedit că scad tensiunea arterială. S-a demonstrat că ceaiul negru deschide canalele de potasiu în celulele corpului nostru. Această acțiune face ca vasele de sânge să se relaxeze și să reducă tensiunea arterială.

Dacă bei între trei și patru căni pe zi, ar putea ajuta la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale.

Ceaiul verde

Dr. Bond a spus: „Ceaiul verde reduce tensiunea arterială, dar într-o măsură mai mică decât ceaiul negru și face acest lucru datorită conținutului său de catechine antioxidante prin acțiunea asupra vaselor de sânge prin canalele ionice de potasiu care provoacă dilatarea vaselor de sânge. „Ceaiul verde reduce tensiunea arterială, dar într-o măsură mai mică decât ceaiul negru.Cercetările au descoperit că ceaiul verde (între cinci și șase căni pe zi) reduce tensiunea arterială cu aproximativ doi milimetri de mercur.” În cazul în care nu știi, milimetrii de mercur (mmHg) descriu unitatea utilizată pentru măsurarea nivelului tensiunii arteriale.

Ceaiul de hibiscus

Infuziile de plante cu hibiscus pot ajuta atât la îmbunătățirea tensiunii arteriale, cât și la prevenirea dezvoltării acesteia.

 „O meta-analiză a 22 de studii realizată de Tea Advisory Panel a constatat că două până la trei căni de ceai de hibiscus în fiecare zi pot reduce și ajuta la prevenirea tensiunii arteriale. S-a demonstrat că două căni reduc tensiunea arterială sistolică cu 7,4 mmHg și tensiunea arterială diastolică cu 6,7 mmHg. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări.”,a a dpugat mediucl, care a spus că atât ceaiul verde, cât și ceaiul de hibiscus s-a dovedit anterior că, de asemenea, scad colesterolul „rău” în timp ce cresc nivelul de colesterol „bun”.