Ce alimente ar trebui să consumi înainte de relațiile intime?

Unele dintre ele ajută la potențarea libidoului, de aceea le vei simți impactul asupra intimității.

Stridiile

Acestea sunt bogate în zinc, care ajută organismul tău să producă testosteron. Acest hormon joacă un rol important în starea de spirit și în libidoul tău. Zincul poate ajuta, de asemenea, bărbații să producă mai mult spermă și să-i îmbunătățească mobilitatea.

capsune 121511515151 jpeg

Capșunele pot crește nivelul de erotism din dormitor. 

Nu îți plac fructele de mare? Consumă alte alimente bogate în zinc, cum ar fi carnea de vită, de porc, cerealele fortificate, semințele de dovleac, caju și iaurt.

Rodiile

De-a lungul istoriei, acest fruct a fost cunoscut ca un simbol al fertilității și un afrodisiac. Experții spun că sucul de rodie poate îmbunătăți starea de spirit, fluxul sanguin și nivelul de testosteron. Toate acestea pot intensifica pasiunea în dormitor.

Ciocolata

Nu este de mirare că ciocolata și romantismul merg mână în mână. Această delicatesă dulce este legată de eliberarea serotoninei, un hormon care încurajează sentimentele de fericire și bunăstare. Creșterea stării de spirit pe care o aduce ciocolata poate stimula și libidoul tău. Aceasta are  și multă feniletilamină, un compus chimic asociat cu dorința și iubirea.

Spanacul

De obicei, nu este considerat un aliment sexy. Dar poate stimula libidoul în mai multe moduri. Această legumă cu frunze verzi este bogată în magneziu, un mineral care poate crește testosteronul. De asemenea, conține fier, care poate ajuta la dorință, excitație, orgasm și satisfacție sexuală, în special la femei.

Pepenele verde

Acest fruct suculent conține o mulțime de citrulină, un aminoacid pe care organismul tău îl transformă în arginină, un alt aminoacid care ajută la relaxarea vaselor de sânge. Acest lucru poate stimula fluxul de sânge către organele sexuale în același mod în care funcționează Viagra pentru a trata disfuncția erectilă.

Avocado

Acest fruct plin de grăsimi sănătoase pentru inimă și fibre poate oferi energie de durată în dormitor. Avocado conține și vitamina B6, despre care experții spun că poate ajuta la ameliorarea simptomelor de sindrom premenstrual, cum ar fi oboseala, balonarea și iritabilitatea. Toate acestea pot face mai ușor pentru femei să intre în starea romantică necesară în dormitory.

Căpșunele

Fie că sunt înmuiate în ciocolată sau acoperite cu frișcă, sunt foarte promovate în legatura cu romantismul în dormitor. Sunt bogate în vitamina C, care poate stimula libidoul, îmbunătăți fluxul sanguin și reduce stresul și anxietatea. De asemenea, ajută organismul tău să elibereze mai mult oxitocină, cunoscută ca „hormonul iubirii” datorită legăturii cu excitația sexuală și orgasmul.

Cafeaua sau ceaiul

Aceste băuturi oferă o doză de cofeină, care stimulează sistemul nervos și ajută bărbații să aibă o performanță mai bună în dormitor. Cofeina poate reduce și șansele de disfuncție erectilă. Cafeaua și ceaiul îți oferă, de asemenea, antioxidanți care te pot ajuta să te menții sănătos. Totuși, evită-le aproape de ora de culcare, deoarece pot afecta somnul.

Maca

Originară din munții peruani, planta maca a fost folosită de secole pentru a stimula fertilitatea. Astăzi, cercetările sugerează că rădăcina sa poate îmbunătăți dorința sexuală. Fitonutrienții din plantă pot crește numărul de spermatozoizi și funcția sexuală. Rădăcina de maca este adesea vândută sub formă de pulbere. Are un gust de nucă, pământiu. O poți adăuga în iaurt, smoothie-uri, salate, supe sau produse de patiserie.

Peștele gras

Pești precum somonul, sardinele și macroul conțin mulți omega-3. Aceste grăsimi sănătoase reduc inflamația din organism și ajuta sănătatea sexuală. Dacă nu ești iubitor al fructelor de mare, poți obține omega-3 și din semințe de in, semințe de chia și nuci.

Evită: Consumul excesiv de alcool

Un pahar de alcool poate ajuta la relaxare. Dar consumul a câteva pahare sau mai mult poate afecta viața sexuală. Acest lucru se datorează faptului că alcoolul reduce testosteronul și inhibă sistemul nervos, ceea ce afectează circulația și sensibilitatea nervilor. Astfel, poate fi mai dificil să te exciți. Consumul excesiv de alcool poate, de asemenea, să te deshidrateze. Acest lucru poate duce la oboseală, dureri de cap și uscăciune vaginală.

Evită: Grăsimile saturate

Alimentele bogate în grăsimi saturate, cum ar fi carnea grasă și untul, pot afecta circulația pe termen lung. Acest lucru poate încetini fluxul de sânge către organele sexuale. Pe termen scurt, o dietă care conține carne poate fi, de asemenea, un factor negative, iar consumul de carne poate duce la un miros corporal neplăcut.

Sursa: WebMd