Ce tip de inteligență emoțională ai? Află cu acest test!

Acest test analizează inteligența ta emoțională pe baza a ceea ce vezi mai întâi și îți dezvăluie cele mai bune calități.

Există tot felul de tipuri de inteligență, inteligența emoțională fiind printre cele mai de succes abilități, care aisigură un parcurs profesional și personal plin de satisfacții.

Dar, nu este ceva care poate fi măsurat cu ușurință. Este foarte subiectiv și nu poate fi cuantificat prea usor nivelul de inteligență emoțională, dar există teste de personalitate care ne pot veni în ajutor.

Regula testului acesta este foarte simplă. Există o imagine mai jos, care poate fi considerată o iluzie optică. Privește-o și vezi ce anume îți atrage atenția prima dată. Apoi, citește ce indică fiecare despre inteligența ta emoțională. Deci, ce ai văzut mai întâi?

image

Sursa foto: The Mind Journal

1. Dacă vezi iarba...

Dacă ai văzut prima dată iarba când ai privit poza, atunci ești o persoană care iubește și ai grijă de oamenii care sunt prezenți în viața ta.

Îți pasă de ei și unii dintre ei știu asta, în timp ce alții s-ar putea să nu perceapă cu adevărat acest lucru.

Cu toate acestea, există o problemă: te concentrezi pe detalii prea mult timp, încât nu reușești să vezi ansamblul. Îți lipsește obiectivitatea. Deși nu ai un scor foarte mare la inteligența emoțională, ai punctele tale forte.

Spre deosebire de mulți oameni, nu îți este frică să ceri ajutor atunci când ai nevoie de ajutor. De asemenea, știi când ai rănit pe cineva, dar nu ești dispus să spui în mod explicit, că îți pare rău.

2. Dacă vezi fata...

Ești genul de persoană care pune gândurile și sentimentele celorlalți înaintea propriilor tale sentimente.

Inteligența ta emoțională este cu adevărat ascuțită și ești mai capabil să empatizezi cu ceilalți. Te bazezi pe inteligența ta emoțională de câte ori te afli într-o situație dificilă din punct de vedere emoțional. Cu toate acestea, dacă continui să pui nevoile și dorințele altora înaintea alor tale și nu îți pasă cu adevărat de ceea ce ai nevoie, s-ar putea dovedi  obositor pentru tine.

Chiar trebuie să fii atent când îți epuizezi energia pentru altcineva, deci asigură-te că nu investești mai mult decât este necesar. 

3. Dacă vezi oglinda...

Dacă oglinda a fost prima când te-ai uitat la poză, atunci ar trebui să știi că obții note extraordinare la inteligența emoțională. Ai o inteligență emoțională ridicată și asta este o trăsătură grozavă.

Cu toate acestea, oglinda reflectă propria ta imagine în timp ce te uiți la ea. Asta înseamnă că s-ar putea să oglindești emoțiile altora mai mult decât ar trebui. Ce înseamnă asta?

Dacă cineva este trist, vei începe să cauți pentru a afla cum ai putea fi tu motivul tristeții. Dacă cineva este furios, ai putea încerca să raționalizezi într-un mod ciudat și să încerci să afli cum l-ai înfuriat. Dar, lucrul grozav la tine este capacitatea de a citi emoțiile.

Fă un pas înapoi și nu mai transforma totul într-o problemă personală. Da, ai o mare capacitate de a citi emoțiile, dar nu este atât de ușor să ajungi până la sursa reală.

Inteligența emoțională este capacitatea unei persoane de a înțelege sentimentele altei persoane. O persoană inteligentă emoțional știe când ai nevoie de o îmbrățișare strânsă, chiar dacă nu arăți asta. 

Indiferent de cât de bine te descurci la acest test, încearcă să fii mereu conectat cu emoțiile tale și cu emoțiile altor oameni. Merită efortul și ajută la construirea unor relații mai puternice. Și în această lume, avem nevoie de mai mulți oameni care sunt inteligenți din punct de vedere emoțional pentru a aduce mai multă pace și armonie.

Sursa: The Mind Journal