Ce înseamnă dacă ai crampe musculare noaptea?

După o zi lungă de muncă în picioare, posibil să simți noaptea, în pat, că mușchii gambei se contractă.

Care este explicația? Mușchii tensionați pot fi mai vulnerabili când sunt în repaus. Adesea, crampele musculare și spasmele pot fi cauzate de un nerv iritat sau nevoia de mai mult flux sanguin în acea zonă.

Potrivit Delaware Integrative Healthcare, multe activități și situații pot provoca crampe musculare noaptea. Mușchii pot face spasme dacă te antrenezi sau te forțezi mușchii prea tare în timpul zilei.

crampe jpg

Crampele la nivelul picioarelor sunt dureroase și au cauze diverse. Foto: Shutterstock

Crampele musculare pot semnala, de asemenea, un dezechilibrui al corpului tău, precum un deficit de vitamina B12 sau o hernie de disc ce pune o presiune excesivă pe nervi.

Potrivit Medical University of South Carolina, sportivii de toate nivelurile și vârstele pot experimenta crampe din cauza pierderii de electroliți prin transpirație abundentă.

Deshidratarea, în general,  poate provoca crampe musculare chiar și la non-sportivi, iar acest lucru este mai probabil dacă consumi multă cafeină. Alcoolismul, boala renală și hipotiroidismul sunt, de asemenea, condiții legate de crampe musculare.

Crampele musculare pot deveni mai frecvente odată cu înaintarea în vârstă. Potrivit Universității din Utah, o treime dintre persoanele de peste 60 de ani au crampe. Medicamentele pentru hipertensiune arterială, boli de inimă și colesterol cresc, de asemenea, riscul de a le experimenta.

Hidratarea corectă și o baie caldă în sare Epsom ar putea ajuta la ameliorarea cramelor, deoarece sulfatul de magneziu ar putea ușura crampele legate de o deficiență de magneziu.

Includerea unui program de auto-masaj sau întindere înainte de culcare poate ajuta, de asemenea, la stabilizarea corpului și a minții pentru un somn odihnitor. Vei relaxa, de asemenea, unii dintre mușchii tensionați din gambe sau tendoanele strânse de pe partea de jos a piciorului.

Dacă o crampă la picior te trezește, mișcarea ar putea, de asemenea, să ajute la relaxarea crampei astfel încât să poți reveni la somn.

Sursa: Health Digest