Atenție la vene de păianjen, vizibile prin piele! Au legătură cu expunerea la soare!

Venele subțiri, care sunt vizibile prin piele și au culori de la albastru până la mov, numite, telangiectazii, sunt vase de sânge mici ( venule), lărgite. De obicei sunt inofensive, dar impactul estetic poate fi negativ, mai ales că tind să se extindă și să cuprindă zone extinse.

image

Femeile peste 50 de ani au mai des talengiectazii. Foto: Active Beat

Cauzele telangiectaziilor sunt genetice, iar cercetătorii au observat o predispoziție la personele care au rude cu telangiectazii de a le dezvolta, mai ales dacă apar și factori de risc suplimentari precum: sarcini, kilograme în plus. Dar, cele mai frecvent, dermatologii leagă apariția telangiectaziilor de expunerea prelungită la soare și căldura extremă (temperaturile foarte ridicate), scrie ActiveBeat.com

De asemenea, s-a observat că ele apar adesea la persoanele cu pielea albă sau foarte deschisă la culoare, care a suferit episode de deteriorare prin expunerea la soare.

Acoperă-le cu cremă de proecție solară!

Inflamația locală produsă de arsura razelor solare este cauză pentru telangiectazii, și le poate agrava. Prin urmare, pe toată durata expunerii la soare, pe zonele în care există deja prezente aceste vinisoare vizibile este necesar să aplicați cremă cu factor de protecție solară. Țineți cont de faptul că acestea se pot extinde și că pot apărea și în alte zone ale corpului. Prin urmare, este o bună măsură de oprevenție să aplicați crema cu factor SPF pe toată suprafața de piele expusă la soare. Acestea apar frecvent pe picioare, în zona pieptului și pe față, adică în zonele expuse constant la soare.

Citește și Cum înlocuim în mod corect formula de lapte praf a bebelușilor? Răspunde nutriționistul Nicoleta Tupiță