Persoanele cu rinichi unic congenital (din naştere) sau chirurgical pot adesea să ducă o viaţă normală. La unele dintre acestea, funcţia renală poate suferi o uşoară degradare, în timp, care devine manifestă clinic târziu în cursul vieţii, fără a avea un impact semnificativ asupra speranţei de viaţă. În schimb, atunci când rinichiul unic este afectat, capacitatea funcţională a acestuia poate scădea sub 15% şi atunci devine necesar ca sângele să fie filtrat extracorporal, prin intermediul dializei, pentru tot restul vieţii în absenţa unui transplant renal.

Ilie s-a confruntat cu o situaţie asemănătoare, după ce a aflat că are o tumoră de 7 cm pe singurul rinichi funcţional. „Am ajuns la Urgenţe şi am primit vestea că am o tumoră de 7 cm pe rinichi unic congenital. Mi se spusese că, dacă nu se poate scoate tumora, scoatem rinichiul cu totul şi voi face dializă pentru tot restul vieţii. Unul dintre medici mi-a recomandat insistent să programez un consult la Conf. Dr. Constantin Gîngu. Acesta m-a primit imediat şi, după o lună de investigaţii necesare, cu rezultatele în mână, mi-a recomandat operaţia. Astfel, am trecut printr-o intervenţie de nefrectomie parţială – iar domnul Conf. Dr. Constantin Gîngu mi-a salvat rinichiul. Funcţia renală este normală şi nu fac dializă. Revin pentru controale la fiecare 6 luni, iar evoluţia mea este foarte bună.”

Spitalul Clinic SANADOR oferă pacienţilor acces la intervenţii urologice complexe, realizate de medici cu o bogată experienţă în chirurgia minim invazivă, şi la echipamente medicală de ultimă generaţie. Conf. Dr. Constantin Gîngu, coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică şi Reconstructivă la Spitalul Clinic SANADOR, este unul dintre medicii de elită ai echipei Spitalului Clinic SANADOR şiabordează cu succes intervenţii de mare complexitate, în diverse arii urologice.

Recunoscut pentru talentul său chirurgical de excepţie, conferenţiarulGîngu realizează la Spitalul ClinicSANADOR o gamă extinsă de intervenţii, inclusiv cu ajutorul chirurgiei robotice cu sistemul chirurgical robotic de ultimă generaţie da Vinci Xi:

  • Chirurgie onco-urologică şi reconstructivă complexă;
  • Chirurgie de glande suprarenale;
  • Chirurgie renală – nefrectomii, nefroureterectomii;
  • Chirurgie vezicală – rezecţii endoscopice, cistectomii radicale pentru tumori vezicale infiltrative cu diverse tipuri de derivaţii urinare, inclusiv reconstrucţii vezicale – neovezică la bărbaţi sau femei;
  • Patologie testiculară, inclusiv cu limfodisecţieretroperitoneală;
  • Tumori peniene, inclusiv cu limfodisecţiiinghino-femurale;
  • Chirurgia prostatei – rezecţii de prostată, prostatectomii radicale cu limfodisecţii;
  • Chirurgie reconstructivă uretrală, inclusiv uretroplastii.