Vindecă-te cu ajutorul culorilor!

1 2 jpg jpeg

Roşul stimulează

Roşul este asociat cu energia şi cu forţa şi are calitatea de a te binedispune. Poti purta un accesoriu în această culoare, poţi bea dintr-o ceaşcă roşie sau poţi avea, la birou, obiecte colorate astfel.Tonusul creşte, iar buna-dispoziţie nu te va părăsi. Pe lângă faptul că alungă tristeţea şi emoţiile negative, are efecte stimulatoare şi asupra organelor interne şi a muşchilor.

Portocaliul energizează

Culoarea este folositoare în tratarea dereglărilor aparatului digestiv, a bolilor de inimă şi a disfuncţiilor sistemului endocrin. Are un efect benefic şi asupra rinichilor sau a vezicii urinare. Hainele portocalii îndepărtează tristeţea şi teama, previn căderile nervoase şi cresc pofta de mâncare.

Galbenul înlătură oboseala

Galbenul este culoarea intelectului, de aceea este folosită pentru stimularea proceselor mentale. Privind obiecte colorate astfel scapi imediat de oboseală, dar şi de teamă.

Verdele relaxează

Culoarea verde are o acţiune benefică asupra ochilor, sistemului nervos şi pielii. Mai mult, verdele întăreşte sistemul nervos central, stimulează activitatea creierului şi ajută gândirea. De aceea, poate contribui la rezolvarea unor probleme dificile. Într-o încăpere în care există tonuri de verde te vei simţi mereu confortabil şi relaxat.

Albastrul linişteşte

Albastrul reduce stresul şi calmează emoţiile puternice, scade tensiunea arterială şi micşorează durerile cauzate de sciatică sau de ulcer. Se pare că bolile se vindecă mai repede în prezenţa acestei culori. Dacă suferi de insomnie, citeşte la lumina unei lămpi cu abajur albastru. Vei adormi mult mai uşor.

Violetul echilibrează

Acestă culoare reduce energiile în surplus, calmează durerile şi stimulează intelectul. Este folosită cu succes în tratamentul nevralgiilor, al tulburărilor nervoase şi al reumatismului.

Ce este lampa de cromoterapie?

Terapia prin culoare este mai eficientă dacă foloseşti o lampă de cromoterapie. Adaugă-i filtre de culori diferite, în funcţie de nevoile tale şi expune-ţi corpul la lumina ei. Tratamentul are o durată cuprinsă între trei minute şi trei ore pe zi.