VIDEO: 4 probleme pe care le putem trata prin acupunctură

1 2 jpg jpeg

Conform medicinei tradiţionale chineze, corpul uman este străbătut de 12 meridiane energetice, fiecare controlând câte o funcţie sau câte un organ. La nivelul pielii, de-a lungul acestot meridiane se găsesc punctele de acupunctură.

Introducerea acelor în piele nu este dureroasă, deoarece punctele nu conţin terminaţii nervoase, iar folosirea lor exclude orice sângerare. Înţepătura transmite un flux energetic spre organul afectat şi către creier pe timpul întregii şedinţe care durează în medie 11 minute. Infertilitate

Acupunctura este o terapie care schimbă viaţa multor femei cu probleme ginecologice printre care şi infertilitatea. Specialiştii în acupunctură au observat că aceste femei au şi o proastă circulaţie periferică, o temperaură scăzută a abdomenului faţă de partea superioară a corpului şi pielea deshidratată, ceea ce trădează un dezechilibru al sistemului nervos cauzat de stres.

Din această cauză nu mai sunt eliberaţi hormonii de gestaţie care ajută la fecundarea ovului, hormoni pe care îi detectează testul de sarcină. După trei luni de terapie şi şedinţe săptămânale, unele femei au rămas însărcinate.

Cu siguranţă cunoşti aceste dureri. Te întâlneşti zilnic cu ele, mai ales dacă lucrezi într-un birou. Explicaţia medicului ar fi că muşchii devin tensionaţi din cauza unei circulaţii deficitare a sângelui, dar acupuncturiştii au o opinie diferită: în partea de sus a gâtului există un punct, numit fuchi, aflat în relaţie directă cu ochii.

De aceea, după ce priveşti timp îndelungat şi foarte concentrată ecranul calculatorului, ai dureri în zona cefei.

Medicina orientală crede că zona dintre gât şi umeri spune foarte multe despre starea ta emoţională, fiind zona inimii. Vei observa că, atunci când ai stări de anxietate, această zonă este tensionată, prin urmare acupuncturiştii vor încerca să o relaxeze.

Teama, îngrijorarea şi tensiunea sunt câteva dintre simptomele anxietăţii care pot fi intensificate prin expunerea la stres, dar pe care le poţi face să dispară prin acupunctură.

Nu mai ştii cum să slăbeşti? Acupunctura poate fi rezolvarea, mai ales că elimină toate efectele secundare ale dietelor: oboseală, deshidratare, anemie, pierderi de calciu. Terapia cu ace plasate în punctele din zona limbii, stomacului, rinichilor sau splinei, combinată cu puncte din zona urechii, te ajută să eliberezi leptină, un hormon care contribuie la eficienţa terapiei şi endorfine, care scad apetitul.

Acupunctura tratează cu succes numeroase afecţiuni printre care se numără alergiile, infecţia urinară, stresul, insomnia, depresia, anxietatea, sindromul premenstrual, obezitatea, menopauza, infertilitatea, osteoporoza, reumatismul.