VIDEO: 4 boli care pot fi vindecate cu ajutorul cartofului

1 2 jpg jpeg

Ulcerul

Sucul de cartofi cruzi este recomandat persoanelor care suferă de ulcer gastric şi de gastrită, datorită proprietăţilor calmante şi cicatrizante.

Bei un sfert de cană cu suc proaspăt dimineaţa, pe stomacul gol, cu 30 minute înainte de masa de prânz şi cu 30 minute înainte de cină. Cura este recomandată pe o perioadă de o lună.

Cartofii sunt foarte bogaţi în vitamina B6, care are un rol major în menţinerea sănătăţii sitemului nervos. O porţie de 100 de grame de cartofi copţi conţine 21% din necesarul zilnic recomandat al acestei vitamine.

Mai mult, cartofii conţin acid gama-aminobutiric, care ajută la tratarea insomniei, cât şi la reducerea stresului. Aşadar, dacă aceste afecţiuni nu-ţi dau pace, este recomandat să consumi zilnic 2-3 cartofi copţi.

Şi durerile puternice de cap trec cu ajutorul acestei legume. Speli un cartof, îl tai felii, pe care apoi le aplici pe frunte şi pe tâmple, timp de 15 minute. Feliile de cartof crud ajută şi la reducerea cearcănelor.

Le aplici direct pe piele, timp de 10 minute, apoi clăteşti cu apă rece. Eficient în tratarea migrenelor este şi sucul obţinut din cartofi cruzi. Bei o jumătate de cană, la durere.

Potrivit unui studiu al cercetătorilor americani de la Universitatea de Stat Washington, cartofii ajută la îmbunătăţirea sistemului imunitar şi la reducerea riscului de apariţie a infecţiilor urinare şi a celor respiratorii.

Pot fi consumaţi fie fierţi în coajă, fie copţi, la cuptor, o dată pe zi, timp de trei săptămâni. Este indicat să alegi cartofii roşii. Totodată, fiind o sursă excelentă de fier, aceştia sunt indicaţi şi în tratarea anemiei.