Tratarea arsurilor cu albuş de ou

1 2 jpg jpeg

Se cunosc mai multe tratamente naturiste la îndemâna oricui împotriva arsurilor, inclusiv cea cu albuş de ou, miere sau ulei de măsline. Acestea sunt remedii foarte bune, însă nu şi în cazul arsurilor mai grave.

Arsura de gradul I este arsura de la nivelul pielii, care înroşeşte zona, ustură şi este superficială. În momentul în care arsura este mai dureroasă şi în profunzime, la început făcându-se băşică, deja vorbim de arsură de gradul II. În cazul arsurilor mai grave, de gradul III, zona arsă nu mai este atât de dureroasă, căci terminaţiile nervoase sunt distruse la nivel tegumentar. Iar în cazul arsurilor de gradul IV, când pielea este deja necrozată, carbonizată.

Tratarea arsurilor cu albuş de ou – jetul cu apă rece, apoi tratamentul cu albuş

În primul grad de arsură se bagă zona afectată sub jetul de apă rece sau într-un vas cu apă rece, dar nu cu gheaţă. Apoi, se unge zona cu albuş de ou şi se lasă aşa. În cazurile mai grave, de la gradul II în sus, cel mai indicat este să se ţină sub apă rece zona până ajunge salvarea sau până la primirea primului ajutor medical.

Mare atenţie atunci când arsurile sunt mai grave, deoarece nu ar trebui unse cu nimic până la primirea ajutorului medical, pot rămâne urme care se îndepărtează greu şi care pot agrava situaţia. Albuşul de ou nu poate face rău cu nimic, însă se usucă repede, şi trebuie îndepărtat, aşadar, se foloseşte cu succes numai în cazurile de arsuri de gradul I.

Tratarea arsurilor cu albuş de ou – ce măsuri de prim ajutor se iau în caz de arsuri

Este bine de ştiut ca în caz de arsuri prin opărire, care sunt cele mai des întâlnite, să se ia imediat măsuri de prim ajutor. Apa clocotită, ceaiul, cafeaua sau mâncarea gătită pot cauza mari arsuri atunci când intervine neatenţia. Mai grav este că sunt foarte multe cazuri de arsuri din imprudenţă mai ales la copii. De aceea, este important să se ia măsurile necesare, ci să se încerce să se evite agravarea situaţiei.

Hainele nu trebuie îndepărtate de pe victimă dacă acestea s-au lipit de piele, dacă nu s-au lipit se îndepărtează imediat. Rănile se pun sub jet de apă rece, dar nu mai mult de 20 de minute. Nu se aplică gheaţă şi nu se ţine prea mult sub jet de apă rece, deoarece se poate ajunge uşor la hipotermie. Nu se administrează lichide victimei, ci doar se umezesc buzele, din cauza arsurilor poate apărea voma.

Tratarea arsurilor cu albuş de ou – de ce este bun albuşul de ou pentru arsuri?

Există dovezi că arsurile de gradul I, dar şi cele de gradul II se tratează foarte uşor şi cu mare succes cu albuş de ou. Albuşul de ou se pune în straturi după ce arsura a stat sub jet de apă rece. Se pun mai multe straturi timp de o zi, apoi următoarele 3-4 zile se continuă tratamentul. Arsura se retrage, urmele dispar şi pielea îşi revine la normal. Albuşul se bate bine înainte de aplicare. Vindecarea rapidă şi fără urme se datorează colagenului existent în ou, care este o placentă plină de vitamine, de fapt. Aşa se explică forţa de regenerare şi puterea de a îndepărta durerile.