Tratamente naturiste cu usturoi

1 2 jpg jpeg

Usturoiul este, cu siguranţă, cel mai puternic antibiotic natural care a existat vreodată în lume. Greu de crezut, dar usturoiul a apărat lumea de ciuma bubonică şi astăzi, este testat ca medicament contra SIDA.

Sunt cazuri în lume de vindecări miraculoase ale bătrânilor paralizaţi, oameni infirmi şi suferinzi de tot felul care s-au vindecat cu acest medicament natural. În Israel, de exemplu, se ştie că există 67 de soiuri de usturoi. Biblia, dar şi alte documente scoase la lumină de arheologi în Egipt, Grecia şi Italia vorbesc de folosirea usturoiului pentru o gamă largă de suferinţe.

Astfel că, aceştia foloseau usturoiul ca ceai pentru febră, ca decoct pentru intestine descuiate, în comprese pentru durerile din urma inflamaţiilor, ca frecţie pentru întinderile de muşchi, ca tinctură pentru paraziţii intestinali şi ca tonic pentru sănătatea inimii.

Tratamente naturiste cu usturoi – adio dureri de dinţi, tuse şi boli de plămâni

În vremurile antice, stomatologia trata durerile îngrozitoare, cariile şi alte afecţiuni ale dinţilor cu usturoi. Se striveşte un căţel de usturoi , se amestecă cu puţin unt sau ulei şi se înfige amestecul în dinte sau acolo unde doare cel mai rău. Durerea dispare în doar câteva minute.

Sucul de usturoi este capabil să distrugă cei mai înfiorători microbi, iar microbii din răceli, gripe şi viroze nu au nicio şansă în faţă acestui antibiotic natural. Usturoiul descompune flegma, degajează sinusurile, bronhiile şi plămânii. Testele de laborator au arătat că un miligram de usturoi are aceeaşi putere cu 25 de unităţi de penicilină.

Pentru cei care vor să se vindece rapid de răceli şi boli de plămâni, să prepare un decoct prin strivirea câtorva căţei de usturoi amestecat cu ulei de măsline. Mixtura aceasta se aplică pe tălpi şi este atât de puternică, încât opreşte tusea şi alungă starea de rău a bolii. La fel, dacă suferiţi de o boală de plămâni, procedaţi masând tălpile cu această mixtură.

Tratamente naturiste cu usturoi – scade tensiunea, reîntinereşte ficatul, scade nivelul glucozei din sânge

Hipertensiunea este o boală extrem de periculoasă şi tot mai des întâlnită în ultimii ani din cauza stresului la care este supus orice om. Usturoiul vine să rezolve şi această problemă, căci se ştie că cei care consumă acest aliment regulat nu dezvoltă boli de inimă, de circulaţie sau boli legate de hipertensiune ca blocaje renale, hemoragii, atacuri de cord.

Pilulele de usturoi sau usturoiul pisat, din care se poate face ceai pot fi folosite cu succes. De asemenea, mujdeiul de usturoi pentru mâncăruri face minuni. Dacă vreţi să consumaţi evitând mirosul neplăcut, pilele sunt cea mai bună variantă. O capsulă de 0,32 de gr. de usturoi poate scădea nivelul zahărului din sânge şi deci poate lupta cu diabetul. Iar persoanele care ştiu că au nivel ridicat de zahăr în sânge, fiind astfel candidaţi la diabet, pot să îşi prepare un decoct din usturoi, pătrunjel şi creson. Apoi să meargă la medic şi să vadă cu cât a scăzut nivelul zahărului din sânge, de obicei scade cu 100-120 de unităţi.

Creşte şi revigorează circulaţia sângelui prin ficat datorită puterii de a distruge bacteriile putrefactive din intestin, astfel că ficatul se poate odihni. Pentru revigorarea ficatului, deci şi a văzului şi tenului se ia o linguriţă de usturoi în amestec cu untdelemn de măsline sau ulei de soia seara înainte de culcare.