Tratamente naturiste cu polen. Doza de s─ân─âtate din stupul de albine

1 2 jpg jpeg

Polenul provine de pe anterele florilor ┼či este recoltat de albine ┼či depozitat pentru scurt timp la nivelul picioarelor posterioare. C├ónd acestea sunt pline, albinele transport─â polenul ├«n stup.

Tratamentul cu polen, pentru persoanele care ├«l urmeaz─â pentru prima oar─â sau dup─â mult timp, se ┼úine 14 zile. Dac─â se ┼úine de mai mult timp se face 30-40 de zile tratament, apoi o lun─â pauz─â ┼či se re├«ncepe. De obicei se ia diminea┼úa, pe stomacul gol, 1-2 linguri┼úe de polen (care se ┼úine neap─ârat ├«n frigider), se ┼úine fiecare linguri┼ú─â sub limb─â ┼či nu se consum─â lichide sau m├óncare timp de jum─âtate de or─â.

Polenul acoper─â cu succes necesarul zilnic de vitamine, minerale ┼či aminoacizi, de aceea este recomandat mai ales ├«n caren┼úele proteice ┼či ├«n stadiile avansate de denutri┼úie. Polenul se poate administra cu succes ┼či ├«n boli grave ca hepatita cronic─â, ciroz─â sau hepatit─â toxic─â. Medicii care au studiat apiterapia la ┼čcoal─â ┼čtiu care sunt beneficiile polenului asupra organismului uman. De la cre┼čterea rezisten┼úei organismului p├ón─â la tratarea unor afec┼úiuni digestive (colite amoebiene, rezec┼úii gastrice, diaree, constipa┼úie, enterocolite, tumori ale stomacului), polenul d─â rezultate excep┼úionale.

Tratamente naturiste cu polen ÔÇô consum─â polen pentru impoten┼ú─â ┼či frigiditate

Polenul este recomandat de unii autori ┼či pentru tratarea impoten┼úei sau frigidit─â┼úii. De asemenea, excesul de foliculin─â sau surplusul de hormoni estrogeni (care pot cauza tumori mamare, fibrom uterin) se trateaz─â cu polen. ├Än plus, administrarea polenului din a doua perioad─â a sarcinii ┼či ├«n timpul al─âpt─ârii s-a demonstrat a fi foarte benefic─â, deoarece combate oboseala, scade reten┼úia azotat─â ┼či cre┼čte calitatea laptelui matern.

Pentru perioadele de maximum de stress, asociate cu insomnie, surmenaj ┼či migrene, cura de polen este foarte bun─â. De asemenea, se ia cu succes ┼či ├«n unele afec┼úiuni cardiovasculare, precum cardiopatia ischemic─â, hipertensiune, insuficien┼ú─â circulatorie periferic─â, insuficien┼ú─â cardiac─â.

Tratamente naturiste cu polen ÔÇô copiii ┼či v├órstnicii s─â consume polen

Polenul este recomandat cu ├«ncredere ┼či copiilor, mai ales ├«n cazuri de ├«nt├órziere mintal─â, rahitism, ├«n anemii sau ├«n ├«nt├órzieri sau deficien┼úe ├«n dezvoltarea fizic─â. O cur─â ├«nainte de examene sau concursuri sportive este la fel de recomandat─â.

O alt─â ├«ntrebuin┼úare foarte bun─â a polenului este ├«n geriatrie (atenuarea proceselor fizice care ├«nso┼úesc ├«mb─âtr├ónirea) ┼či ├«n gerontologie (diminuarea fenomenelor degenerative asociate procesului de ├«mb─âtr├ónire). Este un foarte bun stimulent imunitar, antioxidant ┼či energizant ┼či ajut─â persoanele v├órstnice s─â aib─â o b─âtr├óne┼úe mult mai suportabil─â.