Tratamente naturiste cu lapte de capră

1 2 jpg jpeg

Laptele de capră previne anemia şi ajută la recuperarea bolnavilor de afecţiuni respiratorii. Acesta mai conţine acid organic, benefic pentru oprirea diferitelor forme de cancer în prima fază.

În plus, nutriţioniştii menţionează că pentru a fi asimilat în totalitate, laptele de capră trebuie să nu fie asociat cu zahăr, amidon, gelatină şi arome. Iată, aşadar, câteva tratamente naturiste cu lapte de capră!

Tratamente naturiste cu lapte de capră - sterilitate la femei

Împotriva infertilităţii, se foloseşte o reţeta cu lapte de capra. Vreme de 49 de zile, se bea dimineaţa şi seara câte o cană de lapte de capra proaspăt muls, în care se adaugă două linguri de suc obţinut prin stoarcerea tulpinilor proaspete de năprasnic.

Tratamente naturiste cu lapte de capră - astm

Pentru astm, se fierbe lapte de capră cu flori şi frunze de pastarnac, timp de 10-15 minute, la foc mic. Se ia de pe foc şi după 30 de minute se beau câte 100-200 ml, de 3-5 ori/zi. Laptele de capra se apropie mult de cel uman şi se poate consuma fără riscul îmbolnăvirii pe care îl prezintă deseori laptele de vacă.

Tratamente naturiste cu lapte de capră - cură pentru îmbunătăţirea imunităţii

În scop curativ şi preventiv, cura cu lapte de capră fiert durează între 14-90 zile, câte 2-3 căni zilnic. În cazul copiilor, laptele de capră se diluează cu lapte de vacă, iar pentru adulţii predispuşi la diaree sau cu ficat sensibil, în prima săptămâna din cură se administrează amestecat în părţi egale cu lapte de vacă.

Gustul specific, deşi nu este pe placul oricui, poate fi îmbunătăţit cu miere de albine. După primele 14 zile, rezultatele sunt vizibile: reapare culoarea în obraji, dispar oboseală şi depresia, creşte rezistenţă la efort, apare creşterea în greutate şi o stare generală mai bună.

Tratamente naturiste cu lapte de capră - ulcer gastric

Laptele de capră este considerat unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva ulcerului, deoarece calmează rapid durerile, acţionând ca un pansament asupra ţesuturilor lezate de către secreţiile gastrice. Se recomandă consumul pe stomacul gol a jumătate de cană de lapte de capra, de fiecare dată când apar durerile. Totuşi, la început se vor administra cantităţi mici din acest remediu, deoarece poate avea efecte destul de diferite, uneori chiar contrare la diferiţi pacienţi.

Tratamente naturiste cu lapte de capră - hipertensiune

Două căni de lapte sau o cană de iaurt de capră asigură mai mult de o treime din necesarul zilnic de potasiu. Un aport masiv de potasiu ajută la scăderea tensiunii arteriale şi la reglarea ritmului cardiac, prevenind apariţia aritmiei şi a tahicardiei.

Tratamente naturiste cu lapte de capră - sindrom premenstrual

Consumul de lapte sau iaurt de capra în a doua jumătate a ciclului menstrual reduce simptomele dinaintea menstrelor. Pacientele care au eliminat laptele de vacă şi alte surse de proteine animale din alimentaţie, consumând în schimb produse lactate de la capre, au remarcat absenţa sau reducerea durerilor mamare, a stărilor de somnolenţă sau de irascibilitate, a balonării şi a crampelor abdominale premergătoare menstrelor.