Tratamente naturiste cu Aloe Vera

1 2 jpg jpeg

Aloe Vera, pe care egiptenii l-au folosit încă din anul 4000 î.H. este planta miraculoasă cu care a fost îmbălsămat chiar şi Iisus Hristos, despre care egiptenii credeau că are putere vindecătoare magică, atribuindu-i astfel un statut regesc.

Misionarii iezuiţi au sădit aloe vera în Lumea Nouă, iar pieile-roşii din America Centrală şi Mexic au fost atât de uluiţi de capacitatea acestei plante de a vindeca multe boli (dureri abdominale, bronşite, cataracte, probleme intestinale, varice, ulcer la picioare, tuse, ciuperci şi multe altele) încât au numind-o “Mâna lui Dumnezeu”.

Există multe soiuri de aloe vera, dintre care doar trei au putere de vindecare mare. Aşadar, este aloe barbadensis, denumit după Insula Barbados, unde creştea demult din abundenţă. Aloe succotrina, denumit după Insula Socotra din Yemen, fiind soiul amintit în Noul Testament la îmbălsămarea Mântuitorului. Ultimul soi, aloe ferox, originar din Africa de Sud, denumit şi Aloiul Capului Bunei Speranţe.

Aceste trei soiuri de aloe produc sucul miraculos, aloin, care are puteri vindecătoare. Primul soi are cea mai mare concentraţie de aloin, 18-25%, al doilea soi are 7,5-10% aloin şi ultimul 4,5% aloin.

Tratamente naturiste cu Aloe Vera – folosit intern regenerează ţesuturile şi organele interne

Ingerat sub formă de suc sau capsule, aloe vera poate fi luat ca tratament în artrită, ulcere la stomac, problemele gastro-intestinale, diabet (unii diabetici susţin că nevoie de insulină s-a diminuat sau a dispărut).

Aloe acţionează atât de eficient datorită conţinutului a cel puţin şase substanţe antiseptice, luepol, acid salicilic, azot ureic, acid cinomonic, fenol, sulf, care elimină infecţiile interne şi externe. Aceste substanţe împreună cu conţinutul de magneziu sunt analgezice foarte puternice, de aceea bolnavii cu dureri se liniştesc. Datorită celor trei acizi graşi anti inflamatori din aloe, acesta este calmant pentru stomac, ficat, colon, rinichi, intestin subţire şi gros, pancreas şi ajută la vindecarea ulcerelor, febrei reumatice şi alergiilor.

Studiile arată că emulsiile cu aloe vera au disipat absolut toate simptomele pacienţilor care aveau ulcer peptic incipient. Ajută la tratarea eficientă a duodenitei şi vindecă fără probleme ulcerul peptic cronic.

Sucul de aloe proaspăt poate vindeca problemele gastro-intestinale, având un puternic efect de curăţare. Este, de asemenea, un puternic laxativ, dar nu trebuie exagerat consumul, iar femeile gravide şi copiii sub şase ani nu ar trebui să-l folosească în acest scop. Constipaţia dispare dacă beţi zilnic 2-3 grame de suc de aloe vera.

Tratamente naturiste cu Aloe Vera – vindecă durerile artritei şi ameliorează simptomele SIDA

60 de grame de suc de aloe vera l-au vindecat pe un bărbat cu artrită gravă la mâini, după 5 ani de băut zilnic acest suc. Durerile îngrozitoare ale artritei reumatoide dispar în 6 luni de la administrarea capsulelor cu aloe vera sau suc de aloe vera. Durerile de spate, de picioare, inflamaţiile reumatoide sunt tratate de mii de ani cu aloe vera. De asemenea, articulaţiile sau muşchii cu dureri masaţi cu aloe vera se relaxează şi puteţi să vă faceţi treaba în continuare.

Diabeticii dependenţi de insulină sau cei care s-au aflat în pragul pierderii unui picior, s-au vindecat cu aloe vera. În bolile foarte grave, sucul de aloe sau capsulele trebuie luate zilnic toată viaţa, altfel durerile şi simptomele reapar. Oricum, decât un medicament artificial, care poate distruge alte părţi ale organismului, mai bine ceva natural.

Încă din anul 1987, suferinzii SIDA ştiu că sucul de aloe sau un medicament derivat din aloe vera (polimannoacetatul) ameliorează simptomele acestei boli grave. Cu toate că nu este un leac, la pacienţii testaţi în urma medicaţiei cu aloe s-au văzut rezultate pozitive în oprirea evoluţiei maladiei. 71% dintre pacienţii cu SIDA, mai puţin grav bolnavi, au progresat după 3 luni de administrare a o mie de miligrame din medicamentul bazat pe aloe vera. Iar pentru bolnavii mai avansaţi în boală, simptomele s-au ameliorat în proporţie de 20%.

Febra, transpiraţia nocturnă, infecţiile oportuniste, diareea au fost eliminate sau reduse semnificativ la pacienţii cu nivelurile de antigeni de nucleu HIV. Aşadar, există dovezi ştiinţifice că această plantă minunată poate ajuta bolnavii de HIV/SIDA să trăiască fără dureri, mai ales pentru că medicamentul administrat conţine aloe.