Tratament cu gelatin─â pentru dureri articulare

2 jpg jpeg

Gelatina con┼úine aproape jum─âtate din cei 18 aminoacizi esen┼úiali necesari pentru o piele, unghii ┼či p─âr s─ân─âtoase, dar ┼či pentru ├«nt─ârirea sistemului imunitar ┼či men┼úinerea greut─â┼úii corporale.

Printre aminoacizii care se reg─âsesc ├«n gelatin─â se num─âr─â prolina ┼či hidrosiprolin. Cei doi aminoacizi au un impact pozitiv asupra refacerii ┼úesutului conjunctiv. Gelatina este capabil─â s─â m─âreasc─â cre┼čterea ┼či domeniul de aplicare al ┼úesutului conjunctiv, ceea ce este foarte important ├«n cazul articula┼úiilor bolnave. De asemenea, gelatina mai con┼úine ┼či lisin─â, un alt aminoacid care ajut─â la o mai bun─â absorb┼úie a calciului ┼či favorizeaz─â dezvoltarea muscular─â.

Despre gelatin─â se mai spune c─â este un produs miraculos, care poate fi folosit─â ca tratament ├«mpotriva durerilor articulare ┼či reumatice ┼či nu numai:

- Gelatina ├«nt─âre┼čte articula┼úiile; - ├Ämbun─ât─â┼úe┼čte metabolismul; - Cre┼čte capacitatea mental─â; - Men┼úine pielea s─ân─âtoas─â; - Ofer─â elasticitate ┼či rezisten┼ú─â tendoanelor ┼či ligamentelor; - Previne apari┼úia osteoporozei - Este extrem de benefic─â pentru cre┼čterea ┼či men┼úinerea s─ân─âtaoas─â a unghiilor, din┼úilor ┼či p─ârului; - Ajut─â digestia ┼či elimina constipa┼úia; - ├Änt─âre┼čte oasele; - Cura┼ú─â ficatul de toxine; - Regleaz─â nivelul hormonal, ajut├ónd la sc─âderea ├«n greutate.

Însă, cea mai importantă calitate a gelatinei este aceea de reducere a durerilor articulare datorită procentului de 80% de colagen din compoziţia sa, mai ales că, pe măsură ce îmbătrânim cantitatea de colagen din oase scade treptat.

Nu ├«n ultimul r├ónd, studiile arat─â c─â gelatina poate reduce simptomele de artrit─â ┼či durerile articulare cu 50%.

Iată cum poţi folosi tratamentul cu gelatină, dacă ai probleme cu articulaţiile, dacă ai dureri de spate sau de gât!

Tratament cu gelatin─â pentru durerile articulare - mod de preparare

Tratamentul cu gelatină se ţine în cure de câte 30 de zile, o dată la 6 luni. În primul rând, trebuie să cumperi gelatină comestibilă de la orice magazin (această cantitate este suficientă pentru un tratament de 30 de zile).

Seara, adaug─â 5 grame de gelatin─â ├«ntr-un sfert de can─â de ap─â rece. Se amestec─â bine ┼či se las─â remediul s─â stea p├ón─â diminea┼úa, la temperatura camerei, timp ├«n care gelatina se va transforma ├«ntr-un jeleu.

Amestecul se consumă dimineaţa, pe stomacul gol. Pentru că gustul gelatinei nu este pe placul tuturor, o poţi amesteca cu suc de lămâie, miere sau iaurt.

Tratamentul complet se face pentru 30 de zile, putându-se repeta după 6 luni.

Tratamentul cu gelatin─â red─â elasticitatea ┼úesuturilor conjunctive din jurul oaselor ┼či articula┼úiilor.