Staţiuni balneare pentru tratarea reumatismului

1 2 jpg jpeg

Odată ce afecţiunea s-a instalat trebuie luate în calcul toate metodele de prevenire a reumatismului. Odată ce afecţiunea s-a instalat trebuie luate în calcul toate metodele de prevenire a reumatismului.

Pe lângă tratamentul de bază stabilit, medicul specialist poate prescrie câteva şedinţe de fizioterapie şi kinetoterapie, precum şi tratamente cu împachetări sau masaj realizate în staţiunile balneare.

Iată, aşadar, câteva staţiuni balneare unde se poate trata reumatismul!

Staţiuni balneare pentru tratarea reumatismului - Lacul Amara şi Vatra Dornei

Amara este una dintre cele mai frumoase staţiuni balneare pentru tratarea reumatismului, fiind situată în sudul ţării, la aproximativ 7 kilometri de localitatea Slobozia (Ialomiţa). Apa lacului Amara conţine sulfat, clorură de sodiu şi de magneziu, în timp ce nămolul din lac conţine 40% substanţe organice şi acelaşi procent de minerale.

Aici pot fi tratate reumatismele articulare şi degenerative prin împachetări cu nămol cald, cataplasme cu nămol rece, băi cu ape minerale şi nămol sau hidroterapie. De asemenea, se pot realiza împachetări cu parafină câte 20-30 de minute, zilnic.

Staţiuni balneare pentru tratarea reumatismului - Băile Felix

Situată în Bihor, la aproximativ 8 kilometri de Oradea, staţiunea balneară Băile Felix este una dintre cele mai mari din ţară şi oferă o privelişte minunată. Aici, reumatismele pot fi tratate prin cure specifice cu ape termale, electroterapie etc., în funcţie de tipul de afecţiune al pacientului.

Staţiuni balneare pentru tratarea reumatismului - Băile Herculane

Reumatismul mai poate fi tratat, cum altfel, în cea mai veche staţiune românească, Băile Herculane din judeţul Caraş-Severin. Aici, apele cu proprietăţi curative se împart în trei categorii: ape minerale clorurosodice, bicarbonatate, slab sulfuroase; ape clorurosodice, bicarbonatate, calcice şi ape clorurosodice, bromoiodurate, sulfuroase.

Procedurile recomandate în tratamentul afecţiunilor reumatice sunt băile cu ape termale termosulfuroase, aerosolii, hidroterapia şi electroterapia.

Staţiuni balneare pentru tratarea reumatismului - Govora, Olăneşti, Bazna, Sărata Monteoru

Pentru bolnavii de reumatism, se recomandă o cură externă cu ape iodurate (băi zilnice, în bazine special amenajate, în staţiuni), cel puţin o dată pe an, timp de 18-20 de zile. Tratamentul e bun şi pentru vasodilataţie şi scăderea tensiunii arteriale.

Staţiuni balneare pentru tratarea reumatismului - Eforie Nord, Lacul Techirghiol

Apa sărată a lacului Techirghiol, nămolul sapropelic din lac, cărora li se adaugă climă bogată în aerosoli salini, sunt principalii factori curativi în bolile reumatice. Astfel, printre procedurile cu virtuţi terapeutice în tratarea reumatismului se numără băile calde cu apă sărată, băile şi împachetările calde cu nămol, aerosolii, electroterapia şi hidroterapia.