Soluţii pentru durerile de spate

1 2 jpg jpeg

Masajul elibereaz─â tensiunea din coloan─â

Cunoscut ├«nc─â din antichitate pentru efectele sale benefice asupra organismului, masajul relaxeaz─â mu┼čchii ┼či tendoanele, eliber├ónd presiunea din coloan─â. El detensioneaz─â presiunea dintre vertebre ┼či discul intervertebral, duc├ónd la dispari┼úia durerilor de spate. Masajul se face pe o mas─â special─â sau pe un scaun de masaj. Sunt utilizate uleiuri sau lo┼úiuni pe care le alege specialistul. Caracteristica esen┼úial─â a acestei practici este c─â se efectueaz─â cu mi┼čc─âri de tip continuu.

Acupunctur─â, pentru calmarea durerii

Acupunctura este o practic─â medical─â chinezeasc─â ├«n cadrul c─âreia diferite zone ale organismului sunt str─âpunse de ace ├«n scopuri terapeutice sau pentru a calma durerea. Aceast─â terapie complementar─â din medicin─â te poate ajuta atunci c├ónd durerile de spate nu-┼úi dau pace. Acupunctura nu presupune un tratament propriu-zis al bolii de care suferi, ci duce la o reechilibrare energetic─â a organismului. ├Än momentul ├«n care blocajele din calea fluxului de energie sunt eliminate, organismul se vindec─â singur, indiferent de organul sau sistemul afectat. Exist─â nenum─ârate zone de tratament pe care speciali┼čtii ├«n acupunctur─â le cunosc ┼či pentru care pot opta atunci c├ónd te trateaz─â. Uneori se ├«nfig acele doar ├«n bra┼úe, alteori ├«n picioare sau ├«n urechi. ├Än cazul durerilor de spate, problema se atenueaz─â dac─â acele sunt ├«nfipte ├«n pielea din respectiva zon─â. ├Än mod normal, nu ar trebui s─â sim┼úi durere ├«n timpul terapiei, dar persoanele mai sensibile pot sim┼úi pu┼úin disconfort.

Chiroterapia repoziţionează vertebrele

├Än momentul ├«n care o vertebr─â nu este corect aliniat─â, ea produce blocaje ┼či apas─â pe nervi. Acest lucru duce la deregl─âri neuro-hormonale ┼či la ├«ntreruperea transmisiei de mesaje de la creier c─âtre anumite p─âr┼úi sau organe ale corpului. Prin chiroterapie sau osteopatie se realinieaz─â coloana vertebral─â ┼či se corecteaz─â pozi┼úia vertebrelor deplasate. Chiropracticianul este cel care poate s─â amelioreze sau chiar s─â trateze durerile de spate ┼či cele de g├ót. El ac┼úioneaz─â doar cu m├óinile asupra coloanei ┼či se folose┼čte de anumite mi┼čc─âri specifice care vindec─â zonele dureroase.