Scapă de migrene cu metoda japoneză Shiatsu

1 2 jpg jpeg

Terapia prin presarea anumitor puncte ale corpului este o metodă japoneză care are la bază presarea cu vârful degetelor traseele energetice cunoscute în tradiţia chinezească, presiune care este alternată cu tehnici blânde de masaj. Shiatsu eliberează tensiunea din corp Frunte, ochi, nas, obraz, gură, ceafă, linia mediană a capului, gât, umeri, braţe, încheietura cotului, podul palmei, deget, piept, spate, burtă, fese, picioare, genunchi, glezne, laba piciorului, toate aceste zone pot fi detensionate prin metoda Shiatsu.

Aceasta pune mare preţ pe calitatea atingerilor şi presupune o cunoaştere temeinică a punctelor energetice din corp.

Pe lângă presopunctură, metoda se bazează şi pe tehnici de eliberare a tensiunii acumulate la nivelul craniului şi al feţei, dar şi tehnici de manipulare uşoară a articulaţiilor şi a încheieturilor, care au scopul de a debloca „nodurile“ existente în aceste zone.

Terapia Shiatsu este frecvent utilizată în ameliorarea numeroaselor afecţiuni. Cu ajutorul digitopuncturii japoneze, durerile de spate şi de membre pot dispărea.

Dacă suferi din cauza articulaţiilor înţepenite, metoda japoneză este ideală pentru deblocarea articulaţiilor şi a creşterii mobilităţii. În acelaşi timp, se eliberează tensiunile musculare.

Tot prin terapia Shiatsu poţi uita de migrene, sinuzită, depresii, nervozitate, probleme menstruale şi constipaţie. Metoda japoneză este eficientă şi în combaterea stresului, a oboselii cronice şi întăreşte sistemul imunitar.

Atenţie: Terapia Shiatsu nu se recomandă şi nici nu dă rezultate în cazul infecţiilor acute, arsurilor, eczemelor şi rănilor deschise şi nu „repară“ oasele rupte.

Masajul nu este dureros, iar la final se constată că este o tehnică energizantă şi relaxantă în acelaşi timp.

Lista beneficiilor date de această metodă este completată de proprietatea de a stimula sistemul imunitar al persoanei, pentru a mări capacitatea naturală de vindecare a corpului său.

La masajul Shiatsu poate apela oricine, pentru că nu există limită de vârstă, iar rezultatele pot apărea încă de la prima şedinţă.