Scapă de insomnii prin aromaterapie

1 2 jpg jpeg

În aromaterapie se folosesc frecvent 40 de uleiuri esenţiale, iar acestea au peste 80 de proprietăţi terapeutice.

„Aromaterapia scade tensiunea nervoasă şi induce o stare de relaxare. Dacă insomnia este cauzată de oboseală, sunt eficiente uleiurile de mentă, de lămâie, de salvie şi de melisă", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie. Persoanele care suferă de insomnie pe fond de stres prelungit este bine să folosească uleiurile volatile de patchouli, de trandafir, de iasomie şi de lavandă.

Lavanda are efecte antidepresive

Uleiul de lavandă este cel mai folosit şi mai cunoscut ulei esenţial considerat de mulţi terapeuţi un panaceu. Are efect antiinflamator, antiviral, antidepresiv şi antistres. Este deosebit de eficient în caz de insomnie, de nelinişte şi de palpitaţii.

De asemenea, acest ulei reduce intensitatea migrenelor şi nivelul tensiunii, stimulează memoria şi îmbunătăţeşte respiraţia. Pentru a combate tulburările de somn, folosiţi aromaterapia cu două ore înainte de culcare, cel puţin zece zile.

Puneţi în vasul de aromaterapie apă în care adăugaţi cinci picături de ulei esenţial de lavandă. Un alt remediu potrivit pentru a adormi la o oră acceptabilă este să picuraţi două-trei picături de ulei de lavandă pe câteva bucăţi de vată pe care să le aşezaţi în jurul patului.

Florile de muşeţel au proprietăţi sedative

Datorită proprietăţilor antiseptice, febrifuge, sedative şi calmante, uleiurile volatile obţinute din florile de muşeţel facilitează relaxarea, combat insomnia, anxietatea şi stresul.

Specialiştii recomandă aromaterapia cu ulei de muşeţel prin vaporizare (câte cinci picături adăugate în vasul de aromaterapie de două ori pe zi, timp de o lună). Acest tratament nu se recomandă în primele patru-cinci luni de sarcină.

Ylang-ylang tratează neliniştea

În limba malaysiană, numele plantei, renumită pentru aroma exotică, înseamnă „floarea florilor”. Uleiul volatil de ylang-ylang, folosit pentru masaj, are proprietăţi antidepresive, antiseptice şi sedative. De asemenea, tratează furia, neliniştea şi depresia.