Scapă de anxietate cu uleiul de piper negru

1 2 jpg jpeg

Cel mai comun, versatil şi uşor de găsit condiment, piperul negru îţi poate oferi reale beneficii pentru sănătate. Nu este de mirare de ce de fiecare dată la prepararea mâncărurilor se folosec diverse mirodenii. Ele nu doar că oferă un gust mai bun dar îţi oferă şi anumite beneficii de care ar fi păcat să nu profiţi.

Piperul negru, efect antibacterian

2 jpg jpeg

Un simplu vârf de cuţit de piper întotdeauna se va adăuga în mâncarea de bază şi nu numai. Chiar dacă în trecut se folosea precum monedă de schimb, astăzi este privit ca pe un ingredient banal.

Însă chiar şi aşa efectele sale asupra organismului uman nu sunt deloc de evitat.

Şi asta mai ales pentru că piperul negru are efect antioxidant, antibacterian, promovează şi susţine starea de sănătate a tractului digestiv îmbunătăţind digestia.

Nu trebuie pierdute din vedere nici efectele sale diuretice şi nici faptul că stimulează descompunerea celulor grase, reducând consderabil conţinutul de grăsime şi în acelaşi timp oferindu-ţi energie.

În cazul în care te confrunţi cu simptome de sevraj sau vrei să renunţi la fumat alege să consumi cât mai mult piper în mâncare.

Piperul negru sub formă de ulei esenţial este cel mai puternic dintre toate formele sale şi poate oferi o gamă imensă de beneficii pentru sănătate.

Află cum poţi să alungi tusea cu ajutorul piperului AICI

Uleiul de piper negru, un bun digestiv

1 2 jpg jpeg

Unul dintre cele mai bune uleiuri esenţiale pentru stomac cât şi pentru flora intestinală, uleiul d epiper negru ajută la creşterea producţiei de acid stomacal şi sprijină astfel digestia, prevenind apariţia gazelor, a balonării şi ajută la eliminarea mai facilă a toxinelor din organism.

Când vine vorba despre sănătatea pielii tale nu te gândi să eviţi acest ulei deoarece este indicat mai ales pentru faptul că stimulează programarea de pigmenţi naturali şi este de un real folos mai ales în cazul afecţiunii numite vitiligo, responsabilă fiind cu pierderea pigmentului.

Infecţii la nivelul sinusurilor sau congestie nazală? Uită de ele acum cu ajutorul uleiului esenţial de piper negru, poţi să faci inhalaţii sau să stai la o baie de aburi în care să adaugi câteva picături de ulei în apă. Vei observa cum acesta va dizolva mucusul şi va elimina orice fel de flegmă de la nivelul aparatului respirator.

Actiunea sa anti-bacteriană îţi va fi de folos atunci când te confrunţi cu infecţii, răni minore sau muşcături, iar dacă alegi să îl consumi intern te va feri de ateroscleroză, boli cardiace, hepatice.

Are grijă de psihicul tău

2 jpg jpeg

Principalul său component activ este pepperina, iar aceasta are capacitatea de a reduce atât disfuncţiile cât şi problemele cognitive.

În funcţie de cum alegi să îl foloseşti, adică intern sau extern, efectele sale reacţionează diferit. Şi anume prin inhalarea sa îţi vei relaxa tot corpul, având un efect asemănător lavandei, te va scăpa de orice formă de stres şi de anxietate.

Prin administrarea sa internă pe cale orală fie că îl adaugi la diferite mâncăruri sau îl adaugi în apă sau ceai te vei bucura de efectul său diuretic şi vei transpira asidu eliminând astfel toxine.