Sarea de Himalaya are efecte terapeutice

1 2 jpg jpeg

Considerat─â cea mai curat─â ┼či benefic─â sare, sortimentul de Himalaya are efecte curative, de detoxificare ┼či de revigorante. Pe l├óng─â substan┼úele benefice con┼úinute, sarea roz este recunoscut─â pentru faptul c─â structura ei ├«nmagazineaz─â energie vibratorie (hidroelectric─â), ceea ce ajut─â la m─ârirea randamentului. Nas ├«nfundat? Apeleaz─â la inhala┼úia cu sare roz Aproape de fiecare dat─â c├ónd r─âcim, nasul ├«nfundat ne d─â mari b─ât─âi de cap. O bun─â solu┼úie pentru decongestionarea c─âilor nazale este sarea de Himalaya.

Beneficii ├«n acest caz aduce inhala┼úia: pune 20-40 g de sare roz ├«ntr-un lighean ┼či adaug─â 2 litri de ap─â clocotit─â. Acoper─â capul cu un prosop mai mare, stai deasupra vasului, inhaleaz─â aburii timp de 10 minute, dup─â care sufl─â bine nasul.

Aportul ridicat de minerale ┼či oligoelemente face ca sarea roz s─â ajute la prevenirea ┼či tratarea mai multor afec┼úiuni. Printre acestea se num─âr─â bron┼čita, angina pectoral─â, astmul bron┼čic ┼či calculi biliari.

Dizolvă o mână de sare într-un bol mai mare în care ai pus 3-4 litri de apă plată. Bea în fiecare dimineaţă, înainte de micul dejun, un pahar de apă în care ai adăugat 1-2 linguriţe din acest amestec. Urmează tratamentul timp de o lună.

Ce alte boli mai trateaz─â

- ajut─â la prevenirea osteoporozei prin cre┼čterea rezisten┼úei sistemului osos;

- combate apariţia crampelor musculare;

- amelioreaz─â ┼či previne problemele digestive;

- ├«mbun─ât─â┼úe┼čte circula┼úia s├óngelui;

- ajut─â la detoxificarea organismului;

- trateaz─â bolile respiratorii;

- ├«nt─âre┼čte sistemul imunitar

INFO: Sarea de Himalaya o poţi găsi în magazinele naturiste, preţul ei variind între 7-10 lei (pentru 500 g).

┼×tiai c─âÔÇŽ

ÔÇŽ.. sarea roz s-a format acum aproximativ 220 milioane de ani c├ónd apele acopereau o mare suprafa┼ú─â a planetei?