Sâmburele de avocado, aliatul sănătăţii tale

1 2 jpg jpeg

Fiind o sursă importantă de acizi grasi esentiali, acesta ajută la reglarea nivelului colesterolului, stimulează activitatea organelor corporale şi astfel te ajută să te bucuri de o viaţă sănătoasă alături de cei dragi. Sâmburele de avocado conţine 70% din întreaga cantitate de antioxidanţi, restul de 30% regăsindu-se atât în pulpa cât şi în coaja sa, aşa că data viitoare când consume acest fruct nu mai arunca sâmburele. Trebuie precizat faptul că în sâmburele de avocado se regăsesc mai multe fibre solubile decât în ovăz, iar acest aspect te ajută să previi apariţia bolilor cardiovasculare, să ţii sub control valorile colesterolului rău şi să stai la distanţă de un potential infarct.

Pudra din sâmbure, rol antiinflamator

1 2 jpg jpeg

Da, exact aşa este. Data viitoare nu mai arunca sâmburele, curăţă-l uşor de coaja sa maronie şi apoi transformă-l într-o pudră cu ajutorul unei râşniţe.

Astfel vei obţine un veritabil medicament care tratează problemele digestive, diareea dar şi crampele intestinale.

Poţi din această pudră să îţi faci o cafea naturistă deoarece pudra din sâmbure de avocado este un excelent substitut al cafelei.

Reduce glucoza din sânge

1 2 jpg jpeg

Avocado este un excellent aliat al siluetei tale, are un conţinut benefic de potasiu bun pentru aparatul cardiovascular şi de asemenea conţine compuşi fenoli care te ajută să previi apariţia ulcerului gastric şi a infecţiilor.

Sursă de antioxidanţi

Avocado consumat atât pulpa cât şi sâmburele sub formă de pudră susţine sănătatea sistemului imunitar datorită cantităţii de antioxidanţii ce luptă cu radicalii liberi şi astfel încetinesc procesul de îmbătrânire.

În plus, se bucură de reale proprietăţi antiinflamatorii şi regenerative, fiind astfel un bun aliat prevenind atrita şi alte boli degenerative.

Uleiul din sâmburele de avocado este unul dintre cei ami buni aliţi ai pielii tale.

Deşi are un miros un pic astringent, acesta ajută la creşterea nivelul colagenului din piele, este ideal şi pentru păr, ajutând la creşterea lui şi în acelaşi timp oferindu-I strălucire.