Răsfăţ inedit pentru pielea ta: nămolul

1 2 jpg jpeg

Potrivit Societ─â┼úii Interna┼úionale de Hidrologie Medical─â, n─âmolurile sunt substan┼úe complexe formate ├«ntr-o perioad─â lung─â de timp sub influen┼úa proceselor geologice ┼či care, ├«n stare fin divizat─â ┼či ├«n amestec cu apa, se folosesc ├«n practica medical─â sub form─â de b─âi sau de proceduri locale.

Nu orice n─âmol are propriet─â┼úi terapeutice ├«ns─â. Cele folosite pentru recuperarea medical─â ┼či ├«n cosmetic─â au fost analizate ┼či certificate de organisme din ┼úara respectiv─â. ├Än magazinele de specialitate ┼či ├«n farmacii vei g─âsi produse pe baz─â de extract purificat de n─âmol, cum este cel de la Techir┬şghiol ori de la Marea Moart─â.

Îngrijirea tenului

M─â┼čtile cu extract de n─âmol cur─â┼ú─â tenul ┼či intensific─â regenerarea celular─â. Fiind bogat ├«n minerale, hr─âne┼čte pielea ┼či ├«i confer─â luminozitate ┼či suple┼úe.

Ai tenul gras sau mixt? Atunci, vei beneficia de propriet─â┼úile m─â┼čtilor cu n─âmol. De asemenea, preparatele cu n─âmol sunt foarte bune dac─â ai pielea deshidratat─â. De exemplu, n─âmolul de la Techirghiol con┼úine peste 70% ap─â.

Cum se aplic─â

├Änainte de aplicarea m─â┼čtii, este indicat─â o baie de a┬şburi. Sau ├«┼úi po┼úi tampona fa┼úa cu un prosop cald ┼či umed. Preg─âte┼čte masca potrivit indica┼úiilor de pe ambalaj ┼či aplic-o ├«n strat gros. Las-o s─â ac┼úioneze p├ón─â la ├«nt─ârirea ei complet─â, chiar dac─â te va str├ónge (15-30 de minute).

C├ónd o aplici, evit─â zona ochilor ┼či a buzelor, unde pielea este mai sensibil─â. Este indicat ca fa┼úa s─â r─âm├ón─â imobil─â ├«n timp ce masca ac┼úioneaz─â. Contraindica┼úii: tenul uscat, cu tendin┼ú─â alergic─â.

Mai poţi citi:

- La ce ajut─â cura cu n─âmol

- La ce ajută împachetările cu nămol

Exfoliază blând pielea

Folosit─â pentru ├«ntreg corpul, masca pe baz─â de extract de n─âmol cur─â┼ú─â excesul de ulei de la nivelul pielii ┼či intensific─â regenerarea celular─â. N─âmolul termal permite exfolierea delicat─â a pielii, o elibereaz─â de impurit─â┼úi ┼či de celulele moarte.

Dup─â un du┼č cald, aplic─â un strat generos de n─âmol pe ├«ntregul corp. A┼čteapt─â s─â se usuce ┼či ├«ndep─ârteaz─â cu ap─â c─âldu┼ú─â. Masca las─â pielea fin─â ┼či elastic─â.

N─âmolul care respect─â normele

├Än 2008-2009, n─âmolul de la Techirghiol a fost analizat de o echip─â de speciali┼čti, calitatea lui fiind conform─â cu normele Institutului Na┼úional de Recuperare, Medicin─â Fizic─â ┼či Balneologie. ├Än scop cosmetic, ├«mpachet─ârile cu n─âmol sunt folosite pentru hidratarea pielii, celulele fiind fortificate ┼či usc─âciunea prevenit─â. ├Än momentul de fa┼ú─â, se pot face tratamente cu n─âmol la Mangalia, Saturn, Neptun ┼či la Techirghiol.

Pentru p─âr

N─âmolul terapeutic este indicat ┼či pentru ├«ngrijirea p─ârului, av├ónd mai multe efecte: ├«nl─âtur─â m─âtrea┼úa ┼či stimuleaz─â pielea capului.

Dup─â ce te-ai sp─âlat pe cap cu ┼čampon, aplic─â masca din n─âmol pe p─ârul umed. Maseaz─â ┼či a┼čteapt─â s─â ac┼úioneze 5-10 minute, dup─â care cl─âte┼čte cu ap─â c─âldu┼ú─â. Nu folosi f├Âhnul!

Doctor Click! S─ân─âtate v─â sf─âtuie┼čte Prof. dr. Anca Zbranca; medic specialist dermatolog Clinica Roderma, Ia┼či Tel. 0232.218.234

N─âmolul are efect antiinflamator ┼či decapant (de cur─â┼úare). Nu trebuie f─âcut exces, pentru a nu degresa ┼či usca prea mult pielea. Este suficient s─â facem proceduri cu n─âmol ┼či o dat─â la dou─â s─âpt─âm├óni. Dup─â ce l─âs─âm s─â ac┼úioneze, se spal─â zona ┼či se d─â cu crem─â. Este preferabil s─â fie un n─âmol controlat bacteriologic, altfel ne supunem riscului s─â ne suprainfect─âm pielea.