Plante care te binedispun

1 2 jpg jpeg

Plante care te binedispun - un buchet de flori colorate face minuni

Un buchet de flori colorate face de cele mai multe ori minuni. Fie că te salvează dintr-o situaţie sau alta, florile colorate te vor binedispune chiar şi în momente grele. Aşa că, dacă ştii că e nevoie să îţi reîmprospătezi casa şi buna dispoziţie, alege oricând să iei flori cât mai frumoase şi mai colorate.

2 jpg jpeg

Chinezii cred că florile pot atrage atât energii pozitive, cât şi negative. Iată ce flori să alegi pentru buna dispoziţie: alege bujorul pentru a avea o relaţie cât mai lungă şi mai stabilă, trandafirul aduce dragoste în orice casă, crizantemele sunt pentru buna dispoziţie, iar lăcrămioarele aduc abundenţă în casă.

Plante care te binedispun - bambusul, o plantă ce-ţi aduce gânduri bune

2 jpg jpeg

O plantă care aduce buna dispoziţie este şi bambusul. Se pare că s-a demonstrat în studii despre puterea pe care o are pentru a da o stare pozitivă. Dacă ai probleme cu stresul şi eşti într-o stare psihică mai proastă, nu strică să încerci să rezolvi prin îngrijirea unui bambus.

2 jpg jpeg

Cine nu adoră panseluţele? Mici şi cu petale foarte frumos colorate, aceste flori aduc veselie şi zâmbetul pe faţă reapare imediat. Alături de panseluţe, muşcatele, care nu ar trebui să lipsească din balcon, au puterea de a creşte ritmul cardiac, aducând bucuria în inimile triste. Muşcatele sunt colorate, foarte bogate în flori, iar un balcon sau un pervaz plin de muşcate nu poate decât să aducă bucurie.

Plante care te binedispun - un copăcel vesel, bonsaiul

2 jpg jpeg

Dacă nu ai o grădină pentru a sădi un copac, ai posibilitatea să creşti un bonsai în apartament. Pe lângă că bonsaiul creşte buna dispoziţie, faptul că te îngrijeşti de un copac aduce o stare de bine psihicului tău. Un copac mic, frumos şi vesel este tot ce îţi poţi dori.

2 jpg jpeg

Cactuşii sunt şi ele printre plantele care te binedispun. Crescătorii de cactuşi vor spune mereu că nu se mai satură de ei, mereu îşi cumpără o specie nouă. Pe mulţi îi poate mira ce poate fi aşa plăcut la o plantă cu ţepi, însă atunci când înfloresc, sunt cu adevărat spectaculoşi. Merită să încerci orice pentru o dispoziţie mai bună.