Nucile îţi întăresc oasele

1 2 jpg jpeg

În 100 g de nuci se găsesc 441 mg de potasiu, 158 mg magneziu şi 346 mg de fosfor, minerale esenţiale pentru buna funcţionare a sistemului nervos. Asociaţia Americană a Inimii recomandă 3-4 porţii de nuci, săptămânal. O porţie înseamnă un pumn (circa 45 g).

Previn osteoporoza

Aceste fructe oleaginoase care cresc speranţa de viaţă, te ajută să ai un somn liniştit, fiind de ajutor în tratarea insomniei.

Cu un conţinut de 98 mg calciu la 100 g, nucile sunt ideale pentru prevenirea osteoporozei.

Şi conţinutul important de vitamina K ajută la întărirea oaselor, persoanele care le consumă regulat având un risc mai scăzut de fracturi.

De asemenea, conţin şi vitamina B6, care ajută la formarea globulelor roşii şi la metabolizarea carbohidraţilor şi a proteinelor.

Scad riscul de cancer

Nucile conţin antioxidanţi, ceea ce înseamnă că oferă protecţie împotriva cancerului. Au şi acizi graşi Omega-3, reducând inflamaţiile din organism.

În plus, te apără contra radicalilor liberi, vinovaţi de apariţia îmbătrânirii premature.

Reglează nivelul de colesterol

Consumul moderat de nuci asigură un aport important de grăsimi sănătoase, mononesaturate, care ajută la scăderea nivelului de colesterol „rău“ din sânge.

Şi arginina, un alt compus care se găseşte în nuci, ajută la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge şi la prevenirea maladiilor cardiace.

Poţi consuma miezul de la 7-8 nuci pe zi, care are un conţinut de aproximativ 180 de calorii. Astfel, nici nu îţi vei pune în pericol silueta.